3906

Емил Русинов гостува за Деня на Земята в ДГ „Биляна“

Детска градина „Биляна“ отбеляза днес Деня на Земята със специално подготвен спектакъл. Гости на празника бяха кметът на район „Източен“ Емил Русинов и зам.-кметът по екология Цветина Кашилска. Директорът на детското заведение Виолета Арнаудова приветства присъстващите, като им благодари, че са част от празника. 

Децата от всички групи представиха спектакъла „Пеперудена магия“, който е специално режисиран за Деня на Земята, в който малчуганите разказаха история за пеперудата и нейното преобразяване. Чрез театър, песни и танци пресъздадоха света на гората и на пеперудите. Децата демонстрираха как да се изхвърлят разделно отпадъците, за да е чиста земята. 

Най-интересният акцент от празника беше модно ревю, в което бяха използвани рециклируеми материали. Децата, с помощта на своите родители, бяха облечени в уникални костюми, сред, които на космонавт, Хари Потър, българска народна носия, Малкия принц и много други артистични костюми на герои от приказки. 

„Впечатлен съм от представлението, което ни показаха децата с помощта на техните преподаватели и родители. Темата за опазването на природата и Земята са изключително важни. Примерът, които даваме на децата от най-ранна детска възраст за опазване на зелената еко-система, е един от най-добрите примери, които можем да им дадем, а именно да пазят и обичат природата. Благодаря ви за прекрасния спектакъл деца, направихте деня ми още по-цветен“ , каза кметът на „Източен“ Емил Русинов. 

Празничната програма завърши с бурни аплодисменти, песни и танци. Децата поздравиха кмета на района и всички заедно се събраха за обща снимка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
този

този

25.04.2024 | 06:19

няма да гледа работата си, само си прави реклама. започвай да правиш паркинги.

Отговори
1 1
От снимката

От снимката

25.04.2024 | 04:15

изглежда, че тоя кмет държи реч от трибуна на децата от детската градина, вместо да седне на пода с децата. Така е като се отчитат мероприятия по комунистически. Горките деца!

Отговори
4 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?