Следвайте ни

Елка навъртя половин век стаж в Община Пловдив ВИДЕО

Здравко Димитров ми е на късмет, разказва пловдивчанката

viber icon

Половин век служба в общината беляза пенсионирането на Елка Ковачева. Тя е главен специалист в отдел "Инвестиционни проекти и контрол по строителството“. Встъпва в длъжност на 1 август 1969г.

„Обичам си професията, работих с любов и с усмивка приемах работата и така цели 51 години. Встъпих в длъжност в тогавашния Градски народен съвет, където кметът Коста Куманов ми пожела да се пенсионирам тук. Така и стана“, спомня си Ковачева. По думите й строителството през годините се е променило в положителна посока и градът се развива бързо за доброто на хората, които живеят в него. 

Служителката беше изпратена тържествено пред общината от бившите си колеги с много аплодисменти. Не мина и без подарък, който беше връчен лично от кмета Здравко Димитров. Той й поднесе букет цветя, плакет на Общината и икона и й пожела попътен вятър и много здраве. 

„Тя е пример за всички нас, като човек, който се труди усилено в екип и в услуга на гражданите. Убеден съм, че натрупаните познания и опит ще бъдат използвани от колегите, които продължават да изпълняват служебните си задължения“, заяви кметът Димитров. Той е 13-ият градоначалник на Пловдив, с когото Елка Ковачева е работила. 

"Той ми е на късмет“, каза Ковачева за Димитров и пожела успех на кмета през мандата му. Здравко Димитров припомни, че като състезател е играл с номер 13.

„Горда съм, че работих в Община Пловдив, защото това е институцията номер 1 в България и няма друга подобна в страната“, категорична бе Елка Ковачева. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Коментари (2)

11111

11111

31.07.2020 | 15:01

Това е един достоен човек, който усърдно, честно и почтено работи в общината! На добър час!

Отговори
0 1
Ванчо

Ванчо

31.07.2020 | 13:01

Пълно е с пенсионери в общината, на-много са в район Централен при Стаменов. Обградил се е с услужливи хорица ! Докога ще заемат местата на младите ?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?