71

Ели ще замине на състезанията в Нови Сад и се бори за медал

Елена Вълканова, за която „Марица“ писа, че има нужда от подкрепа, за да от замине на Международното състезание по спортна стрелба за хора с увреждания в сръбския град Нови Сад, вече е събрала необходимата сума и ще представи страната ни в надпреварата.

„Благодаря на всички хора, които ми помогнаха. Много са и няма да ги изброявам, защото ще пропусна някой. Те сбъднаха мечтата ми да отида и представя страната ни. Да покажем, че ние също можем да защитим авторитета и на клуба, и на България. Конкуренцията ще е голяма, но ще дам всичко от себе си, за да се върна с медал“, каза младото момиче, което има зад гърба си три златни и три сребърни медала от държавната "Българска спортна параолимпиада“ за хора с увреждания. От 2023 г. Момичето вече е и национален състезател по стрелба с въздушна пушка. 

Елена е член на пловдивският отбор по спортна стрелба "Траки".

Тя е с двигателно увреждане и е отраснала в социален дом. В момента е студентка и следва руска филология и бизнес администрация. Въпреки, че най-голямата страст на Ели е спортната стрелба, тя рисува много хубаво. През 2023 г.  картините ѝ са участвали в множество експозиции, включително и  в изложба в столичната галерия Лампион. Изявен застъпник е за човешки права и често участва в дейности за защита на хората с увреждания.

Да пожелаем успех и спокойна ръка на Ели. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?