49

Ела на детска екоработилница с ИKEA! Ще майсторим и ще се забавляваме заедно

За Деня на детето малчуганите ще могат да превърнат най-обикновен кашон в приказна къща за кукли. На разположение ще са ножици, цветна хартия и боички – необходимо ще е само вдъхновение. Това е едно от „предизвикателствата“ на „Детска екоработилница с ИKEA“.

Събитието ще се проведе на 1 юни от 14:00 ч. до 18:00 ч., на площад Централен пред Пощата, като част от екокампанията на „Хермес медиа“ и вестник „Марица“. Целта е да възпитаме подрастващите, че огромна част от нещата, които считаме за отпадък, са ресурс, който може да използваме повторно. Така насочваме усилията си в посока по-красив, по-зелен и по-чист свят. 

В „Детска екоработилница с ИKEA“ ще измайсторим още много интересни неща, давайки нов живот на различни материали, които иначе бихме изхвърлили. Ще рисуваме на еко тема, като всеки малчуган ще има възможността да избере сюжет за творбата си. Ще използваме листенца и камъчета, за да направим произведения на изкуството, които да красят стените у дома. Боички, флумастери, пастели и хартия са осигурени от шведската компания за домашно обзавеждане. За абсолютен комфорт на децата ще има малки масички и столчета, на които удобно да творят със своите родители. 

Събитието е безплатно и е отворено за всички желаещи малки и големи деца. 

Това е втората подобна инициатива на ИКЕА и „Хермес медиа“ в Пловдив. Миналогодишното събитие събра десетки деца, които докато се забавляваха, направиха замъци от картон, пана от листа, рамки за снимки и собственоръчно изработени хартиени корони. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?