Следвайте ни

Експресно ремонтират СУ „Любен Каравелов“

viber icon

Проекти за близо 200 000 лева подготвя администрацията в „Централен“, за да има готовност веднага след като  се отмени извънредното положение,  да пристъпят към тяхното изпълнение. 

„Не искаме да губим време, а капиталовата  програма  на обща стойност  близо един милион лева ще реализираме в зависимост от приходите в бюджета“, каза кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Засега не са спрени средствата по ОП „Региони в  растеж“  за  социалната зона между бул. „Кн. Мария Луиза“ и „Марица-юг“.  Ремонтът  на втората сграда на СУ „Любен Каравелов“  на ул. „Марагидик“ върви на пълни обороти.  Строителите не се предават, а и срокът по договора е експресен - само 120 дни, като за този период трябва да изградят  допълнително и звукозаписно студио в двора на гимназията. В съседство довършват ДГ „Перуника“, финансирана  също с европари.

„Подготвяме процедурите за ремонт на няколко улици в този квартал. Сред тях са  ул. „Райно Попович“ с подмяна на  ВиК и тротоарните настилки,  за довършване на участък от ул. „Неофит Бозвели“, който не е пипан поне от сто години и е на калдъръм,  за благоустрояване на междублоковото пространство до пл. „Шахбазян“,  посочи  примери Стаменов. 

Със собствени средства от градския  бюджет се пишат проекти за  възстановяване на пътната инфраструктура на  следващите отсечки  от  ул. „Захари Стоянов“ и „Велико Търново“, където през миналата година беше направен частичен ремонт, изграждане на места за паркиране на ул. „Загоре“ и „Прогрес“, подмяна на разбитите тротоари на ул. „Кр. Пастухов“.  Проектират се  детски  и спортни площадки.

Очаква се през април да бъде избран проектант за  реставрация и ремонт на Хуманитарна гимназия  „Св. св. Кирил и Методий“.   „Надявам се във втората половина на годината  да започнем строително-монтажните  работи  в района“,  прогнозира  Георги Стаменов. 

Временно обаче са спрени процедурите за проектиране и строителство  на новата сграда  на Хуманитарната гимназия, както и за реконструкцията на Дондуковата градина.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ХРИСТО БОТЕВ

ХРИСТО БОТЕВ

28.03.2020 | 16:07

САМО ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ ЛИ Е ПЛОВДИВСКО УЧИЛИЩЕ.ТАМ СЕ ИЗСИПАХА РЕКИ ОТ ПАРИ, КАКВИ ЛИ НЕ РЕМОНТИ .ТОЯ ДИРЕКТОР , С ГОСПОД (ТОТЕВ,ДИМИТРОВ) ЛИ Е ВЕЧЕРЯЛ???

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?