Експертите гарантират: Пропадналата къща на "В. Априлов" ще оцелее

Не откриха грешки в действията на строителя при първия оглед

Къщата на бул. "Васил Априлов" 78, за чието пропадане "Марица" алармира вчера, не е застрашена от съседния изкоп и ще оцелее. Това установиха експертите, които огледаха имота на семейство Милкови след нашия сигнал.   

Проверяващите имат забележки единствено към укрепването, което не било направено достатъчно надеждно. Затова се е стигнало до свличане на земните маси. Това заяви след инспекцията кметът на район „Централен” Георги Стаменов. Той е подписал констативен протокол с предписание до строителите за укрепване на ската до къщата на семейство Милкови. Няма нищо притеснително, от фирмата увериха, че в рамките на деня изкопът ще бъде подсилен, коментира Стаменов. На строителя „Билдинг Пропърти 2012” - Пловдив” е разпоредено да възстанови щетите в съседния имот. 

Укрепването вече е направено, заяви Илко Рожевски, управител на фирмата. „Билдинг Пропърти 2012” - Пловдив”. Той обясни, че проверяващите нямали забележка за документацията по строежа. Според него съседна къщата е много стара, строена върху неподходящи почви. Пукнатините в нея били стари. Получили се вследствие на тежки превозни средства, които с години са преминавали по булеварда. Той поясни, че ще отправи нотариална покана на Милкови да се изнесат на хотел, докато се изгради стената. Разходите ще са за сметка на "Билдинг Пропърти".  

И вчерашната проверка на „Марица” обаче установи свличане към строителния изкоп откъм булеварда, където тротоарните плочки са започнали да пропадат./Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
търчи-лъжи

търчи-лъжи

22.03.2016 | 13:15

Къщата нямало да пропадне , но имали забележки към укрепването. Е как няма да пропадне като няма реално укрепване видно от снимката!Трябва да се укрепи изкопа и да се осигури водочерпене за понижаване на нивото на подпочвените води.

Отговори
0 0
нека да си кажат

нека да си кажат

22.03.2016 | 12:29

Нека да кажат истината - в района са онези, пясъчните наноси от разливите на Марица от едно време, това са нестабилни почви, които в комбинация с подпочвените води са опасни. Няма сграда в района с подземно ниво. Опасно е. Блокове, къщи нямат мазета 0- мазетата там са над кота нула. Но баш там изведнъж изкопаха ров, избиха подпочвените и всичко се свлича - проучване не е ли правено? Геолози няма ли? Много интересно ако тръгне да свлича и съседната бензиностанция....там има горива, чудо, мислете какво може да стане. Булевардът пропадна още при изкопа.

Отговори
0 0
Въпрос

Въпрос

22.03.2016 | 10:28

Експертите се изказаха за къщата-чудесно.Но кой експерт може да каже какво се случва със земните пластове?Кой е хвърлил боб и леща и може да се изправи и да заяви,че няма разместване на пластове???Защо гледате само тази къща???В момента не се знае какво се случва със земята и пластовете.Ако те тръгнат няма къща,няма кооперация,няма булевард-всичко заминава.Дано експертите от Общината си дават сметка,дано и геолог си имат.

Отговори
0 0
аман от малоумници

аман от малоумници

22.03.2016 | 09:49

Къщата била строена върху неподходящи почви. И Сигурно изкопът на метър от нея с подпочвените води е по-подходящ, че и подземен гараж да има. Абе вие нас за малоумни ли ни имате, драги служители на община и РДНСК, и вие, господа инвеститори?

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?