Екшън мерки срещу COVID-19: Дезинфекцират със сетридин в Пловдив ВИДЕО

4100 контейнера за смесен битов отпадък ще бъдат дезинфекцирани със сетридин в Пловдив, заради коронавируса. Превантивните мерки започнаха в 6 часа сутринта във вторник в районите Източен и Централен.

„Започваме от ромската махала, защото голяма част от живеещите тук са с по-ниски хигиенни навици и така целим разрастване на различни епидемии и развитие на бактерии“, каза изпълняващият длъжността директор на ОП „Чистота“ Николай Георгиев. Първо контейнерите се изпразват и едва след това се дезинфекцират. Обработват се и част от площите, където има разпилени отпадъци извън предназначеното за боклук място. Обеззаразяването ще бъде веднъж месечно.

Препаратът, който се използва е безвреден и има широко приложение при дезинфекцията на болнични, социални и детски заведения. При попадане в очите се усеща леко щипене, уточни Николай Георгиев. В момента на разположение на общинското предприятие има 2 тона препарат, като при необходимост ще бъде осигурено допълнително количество.


В район Източен ще бъдат обработени    около 500 контейнери, а в Централен  около 1000.  Общо в града са 4100.

Проблем с достъпа до местата определени за боклук няма. „Проблемът е с изхвърлянето на отпадъците извън съдовете. Има наредба, която действа. Тези, който изхвърлят се санкционират. Нека тези, който имат излезли от употреба мебели да се обадят на „Чистота“ и да им ги извозим безвъзмездно“, каза Георгиев.

Следващата седмица предстои да започне машинното миене на пловдивските улици. В цистерните на миячнитемашини също ще бъде добавен дезинфектант към водата. Подготвя за прилагането на нови системи, което да гарантира по-ефективно и качествено почистване.

Снимки Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?