3906

Екологът Иван Йорданов представя лекцията „Климатични промени - същност и решения" в Природонаучния

Регионален природонаученмузей – Пловдив кани пловдивчани и гости на града на лекция на тема: „Климатични промени - същност и решения“, представена от Иван Йорданов. Вторник /23 април2024г. / от 19:00 часа в зала „Планетариум“ на музея щеимате възможност да научите повече за важността на климатичните промени вглобален аспект. 

Събитието е посветено на Международния ден на Земята – 22 април и представя проблемите,свързани с климатичните промени на планетата.

Посетителитеи гостите на града ще имат възможност да вникнат и да се запознаят с изключително важните въпроси, свързани с климатичните промени.

Иван Йорданов завършва магистратура „Фармация“ в Медицински Университет София през 2012 г. . Към момента следва магистратура ,,Екология и опазване на екосистемите'' в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има задълбочен интерес по всички теми, свързани с климатични промени, замърсяване с пластмасаи микропластмаса, замърсяване с пестициди и тежки метали, иновации в екологиятаи опазването на околната среда и зелен преход. Води природосъобразен начин на живот.

Живеем в критично за оцеляването на планетата Земя време, във вида, в който я познаваме, а именно кипяща от живот. Климатичните промени, заплашват да превърнат огромна част от планетата в  пустини, да изпратят под вода други и простода заличат живота на трети. Затова е изключително важно да разбираме същносттаи значимостта на случващото се с климата в резултат на човешката дейност, само по този начин можем да допринесем в борбата с това колосално бедствие.


В Деня на Земята, година след година има много въпроси: климатични промени,унищожаване на екосистемите, замърсяване на водата и почвата, застрашени животински и растителни видове, изчерпване на невъзобновяемите ресурси.


Не само в Деняна Земята, но и в нашето ежедневие и през останалата част от годината можем да променим начина си на живот, за да намалим въздействието си върху околнатасреда.

Работно време на музея:

Понеделник – Петък от 08:30 до 17:00 часа

Събота – Неделя от 09:00 до 17:00 часа

Последна продажба на билети до 16:30 часа!

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?