2374

„Екобус“ подготвя обществена поръчка за избор на консултанти по европейските програми

Общинското дружество „Екобус“, създадено да достави в Пловдив първите 20 електробуса с безвъзмездно финансиране по оперативна програма, подготвя обществена поръчка за избор на колектив, който да напише проект.

„С този проект ще кандидатстваме за средства по оперативна програма на ЕС, след като я отворят“, каза директорът на фирмата Илко Търпов.

Той допълни, че възнамерява в рамките на месец да приключи работата по условията на поръчката и тя да бъде обявена. Към този момент не е ясно каква сума е необходима за изработването на проект. С решение на Общинския съвет на „Екобус“ са предоставени от градския бюджет 100 000 лева. Според Търпов въпреки икономии тази сума няма да стигне за избор на проектанти.

Директорът на „Екобус“ съобщи още, че е внесъл бизнес програма за управление на дружеството в Общинския съвет. В активите си дружеството е апортиран общински терен  в „Тракия“ с площ 17 дка, върху който ще се изгражда депо за обслужване на електробуси, след като европроектът получи одобрение. Според Илко Търпов трябва да се търсят варианти как тази земя може да се използва, за да носи приходи. Засега дружеството разчита само на финансиране от градския бюджет. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Чичко Паричко

Чичко Паричко

26.09.2022 | 10:27

Поредната герб измама!Поредната Калинка,която е назначена на заплата без да знае за какво иде реч!Тази общинска фирма на хартия за да работи като превозвач ,трябва да има лиценз!За да има лиценз ,трябва да има автобуси и финансова стабилност…!Нали ,той беше най-добрия и разбира от транспорт!Да сяда и да пише проекти но да има в предвид ,че до като не върнат на ЕС откраднатите 20мил от тр.проект пари от тях няма да видят!И сега 20 ел.буса са 20мил.евро плюс мин две зарядни още два милиона!За да се спечели такъв проект трябва да се сметне кога ще се върнат тези пари!А това няма да стане защото ще имат разходи за ел.енергия за нови батерии.за заплати и т.н !Тоест пари няма и всичко е един голям блъв и един предизборен балон!

Отговори
4 1
Майна

Майна

26.09.2022 | 10:34

Верно бе, ама като го гледам тоя с двата пръста челце, май е сложен само за украшение и да баламосват народа!

Отговори
4 2
What abt

What abt

26.09.2022 | 10:17

Какво имаме: журналистка на телефон. "Общинското дружество „Екобус“, създадено да достави в Пловдив първите 20 електробуса с безвъзмездно финансиране по оперативна програма, подготвя обществена поръчка за избор на колектив, който да напише проект." Добре. Ама, отпускат се 100 000 лева за проект. Не били достатъчни. Апортиран, на бългаски -дадени 17 декара от създаденото дружество терен ...Не става ясно от докладващия дали ще се произвеждат електробуси или теренЪТ трябва да бъде използван... Да се проследи развитието.

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?