Следвайте ни

Еко поговорки ни приканват да пазим река Марица чиста

viber icon

Посланията  “Почиствай след кучето си”, “Изхвърляй отпадъците и фасовете на определените за това места” и “Пази чисто и събирай разделно”, разказано чрез еко-поговорки и цветни фигури и рисунки са изобразените на новите табели, които поставиха по алеята на река Марица. Това е поредната акция сред гражданите, на сдружение БГ Бъди активен, с която целят да бъде привлечено вниманието на хората към нуждата от лична отговорност в опазването на чистота. 

Табелите имат послания, които чрез силата на хумора, да провокират гражданите да се замислят по темата за общата ни отговорност към градските пространства. Дизайните на въздействащите и забавни знаци са избрани от жури, след като сдружението проведе конкурс сред дизайнери, студенти и хора на изкуството на теми:  „Чиста градинка/парк“, „Кучето е отговорност“ и „Фасове“. Aвтори на поставения дизайн са Александра Лиловска и Карина Дикова. Поставянето на забранителните табели на северния бряг на река Марица се осъществява в партньорство с район Северен - Община Пловдив.

Всеки иска да живее в чист, подреден и добре организиран град. Често правим сравнения с други европейски градове. Целият екип на БГ Бъди активен вярва, че това е възможно и тук. И зависи само и единствено от нас самите. Убедена съм, че с ясните послания, преплетени с хумор ще въздействаме положително на хората и те ще се вслушват и съобразяват с тях”, казва Румяна Киризиева от екипа на сдружението.

Табелите са поставени в близост до временната инсталация “Споделена градска мебел край река Марица”, разположена от северната страна.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лора

Лора

21.10.2020 | 11:50

Тези послания не помагат, големи кучета ги разхождат по озеленени места, онова се изходи там и се оставя за грозен тор, боклуци се изхвърлят навсякъде, като че ли някой им е длъжен да почиства след тях, не добросъвестни и в това най много....!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?