49

Еко кампанията на „Хермес Медиа“ и вестник „Марица“ продължава с нови активности

Деца, родители и учители от ДГ„Космонавт“ участваха в урока по градинарство, който се проведе в двора на детската градина. Инициативата е на вестник „Марица“ и „Хермес медиа“ като част от кампанията „За по-чиста околна среда".

Задачата да засадят билки и цветя се падна на малчуганите от II А група „Бръмбарчетата“, които с нетърпение чакаха да започнат да засаждат билки и цветя. Педагозите Мадлена Митова и Жана Шопова им обясняваха какво първо трябва да се направи, за да стане градинката хубава и какви грижи трябва да полагат след това за растенията, каквато e идеята на инициативата.

“Урокът по градинарство, който организира екипът на „Хермес медиа“ и вестник „Марица“, съвпада и с нашата програма, в която е включено отделно направление „Околен свят“, където децата получават знания за животните, цветята и природата. Това, което се случва в момента е много полезно за тях, защото ще видят целия процес - от подготовката на почвата, до засаждането на растенията. По-късно пък ще наблюдават как поникват семенцата, които ще засеят днес“, каза главната учителка г-жа Мадлена Митова.

Събитието уважиха юриста Мартин Кадиев, главния експерт Мария Косерова и експерта Бетина Петрова от отдел „Екология“ в Община – Пловдив.

Урокът по градинарство се осъществи с любезното съдействие на магазин PRAKTIS.

 

Снимки: Валентина Биларева

 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?