Следвайте ни

Екипът чисти отпуски и крои планове за бъдещето на културата

viber icon

Екипът на Фондация „Пловдив 2019“ се трудят на групи, за да спазват изискванията за социална дистанция. В четвъртък репортерът на "Марица" завари в сградата на ул. "Райко Даскалов" само счетоводителя. На работа е бил и изпълнителният директор Кирил Вълчев.

От творческия екип чистят отпуски, натрупани в усилните години на подготовка и реализация на инициативата Европейската столица на културата. Когато ходят на работа в офисите, чертаят планове за бъдещето на пловдивската култура. Събират се не повече от двама души в стаите, разположени на 4 различни етажа в сграда. Служителите са осигурени с ръкавици, маски и шлемове, а офисите се дезинфекцират всяка сутрин. 

„В последните седмици преместихме офиса и продължихме работата по отчетите за реализираните проекти и взаимоотношенията с партньорите",  уточниха от ръководството на "Пловдив 2019". Хвалят се, че екипът подпомага дигиталната инициатива #оставамЕСивКъщи, като представя виртуални разходки из знаковите места на Пловдив и галериите, записи от спектакли, репортажи от различни културни събития, театрални постановки. 

Във времето на кризата е създаден и кризисен фонд за подпомагане на независимите пловдивски артисти, като инициативата е съвместна с Общината. Служителите във Фондацията смятат, че не лежат на гърба на общинския бюджет и в работата им има дълбок смисъл, за да не остане домакинството на ЕСК като кръпка в историята на Пловдив. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?