Следвайте ни

Екипът на "Марица" развя трикольора на Мусала за 30-годишния юбилей ВИДЕО

viber icon

Нова юбилейна плоча на връх Мусала ще напомня за 30-годишнината на вестник „Марица”.  Внушителна група от 25 души от екипа на медията изкачи в събота високия 2925 метра балкански първенец. Мъгла, брулещ вятър и масивни преспи не затрудниха ентусиастите. След изкачването, осъществено с рекордни темпове,  хората от „Марица” гордо опънаха транспарант пред метеорологичната станция на върха. Наздравица с шампанско и пожелания за здраве и медийно дълголетие вдигна екипът и развя трибагреник на пирамидата, бележеща най-високата точка на България. Полски и израелски туристи се впечатлиха от силния дух на пловдивските журналисти.

Екипът не пропусна да  зарадва приятелите си - наблюдателите метеоролози, с подарък - маркови якета, които да ги пазят от суровите условия на най-високия ни връх.

Изкачванията на най-високия връх на България са традиция за „Марица” от десетилетия. Върхът и вестникът са здраво свързани, тъй като от живописния циркус на Маричините езера в подножието на Мусала води началото си река Марица, дала име на вестника. Тазгодишният поход е посветен на 30-годишнината от възраждането на медийния пазар на името „Марица” като наследник на традициите на  едноименното издание на великия възрожденец Христо Г. Данов.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?