Следвайте ни

Волга пикап разнася пясък в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Уникален пикап Волга Газ-21 в България пристигна натоварен с тон и половина пясък пред къща, в която кипи домашен ремонт на ул. „Опълченска“. Колата е единствена такава в България, твърди собственикът й Христо от село Крумово.

Подчертава, че автомобилът е от известната „Втора серия“ на Газ-21, която се произвежда между 1958 и 1962 година.

„Този уникален автомобил е слязал от конвейра през 1961 година. Произвеждан е специално за пикап - не някой да е рязал задната му част! Само отвън изглежда на Газ-21 – всичко в колата е фабрично подсилено – шаси, амортисьори“, обясни Христо. 

Той твърди, че волгата разкарва с лекота тон и половина товари по добре поддържаните пътища на страната. Купил я преди 27 години, а преди 25 я възстановил напълно. Оттогава досега колата не е дала и един дефект. 

„Беше една гола коруба без двигател без нищо, като я купих. Бяха превърнали тази красавица в кокошарник“, спомня си с възмщение Христо. 

Намерил и й монтирал оригинален двигател. Доволен е от пикапа. Не иска да влиза в подробности колко гори 59-годишната красавица. „Гори, колкото гори! Върши добра работа“, отсича мъжът от Крумово.

Така изглежда един добре възстановен Газ-21 пикап произведен в Харков. Сн. autocentre.ua

Пикапите Газ-21 са правени в заводи в Харков, Воронеж, Рига и Москва. Редки са дори за Русия. Местните реставратори на стари автомобили ги търсят под дърво и камък. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?