Следвайте ни

Дюнерджийница надви РИОСВ, отърва глоба от 2000 лева

viber icon

Една от най-големите дюнерджийници в Пловдив успя да събори в съда наложена й солена глоба от 2 бона. На свое заседание миналата седмица Районният съд отмени наказателно постановление от Регионалната инспекция по околната среда и водите спрямо обекта за бързо хранене "Гиро Ленд", намиращ се на бул. „България“

През февруари миналата година служители на пловдивската екоинспекция извършили проверка на обекта във връзка с постъпил сигнал от живущи в близост за разпространение на силни миризми. След проверката бил съставен констативен протокол, а впоследствие било издадено предписание през пролетния и летния сезон обектът да работи при затворени врати. Срокът за изпълнение бил зададен до края на септември.

През юли 2019-а била извършена и последваща проверка на дюнерджийницата от страна екоинспекторите. Те установили, че обектът работи при отворени врати към булеварда. Усещали се миризми, но те били с ниска интензивност и разпространение. Все пак обектът не бил изпълнил напълно предписанието и проверяващите съставили акт. 

Ръководството на заведението за бързо хранене на бул. „България“ обаче обжалвало санкцията в съда и в крайна сметка магистратите я отменили. 

Мотивите за това решение гласят, че предписанието не е връчено по надлежен ред, а оттам и че не е произвело целения ефект. От друга страна, в издаденото предписание към дюнерджийницата не ставало ясно дали се възлага в срок най-късно до края на септември да се осигури протичане на работния процес при затворени врати, или се предписва задължение до този период да се работи в такъв режим. Според магистратите не ​било изяснено и кое точно налага подобна мярка, след като проверяващите констатирали, че не са установени интензивни миризми извън заведението за бързо хранене. 

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?