Следвайте ни

Двойка отлага 4 пъти сватбата си, не им било писано

viber icon

Бракосъчетанието се оказа препъникамък за млади влюбени. Те са отложили вече четири пъти сватбата си от старта на пандемията. Такъв случай има в практиката си пловдивският психиатър д-р Веселин Герев, сподели самият той пред "Марица". 

​"В такава ситуция идват мисли в окултна посока. Сега просто до такава степен са обезкуражени, че се чудят дали изобщо трябва да сключват брак. Двойката смята, че случващото се е знак на съдбата и че сякаш им се подсказва, че сватба не трябва да има", разказа Герев. 


Психиатърът сподели, че има много случаи, в които негови познати или клиенти се обадажт на гостите и им казват, че сватба няма да има предвид мерките срещи коронавируса.

"Други, които са по-рационални, си казват "Какво пък толкова! Отиваме, подписваме  и когато има възможност правим сватба. Може и без нея!". По-добре е човек да е настроен към този вариант, защото се случва мерките да се променят драстично от петък за понеделник", каза д-р Герев.

Локдаунът доведе до изключителен стрес хората, които не са свикнали да прекарват времето си вкъщи и в изолация. Наред с нетърпеливите бъдещи ладоженци и целият този адреналин около плануването на сватба, неизвестността дали ще се състои, в Районния съд в Пловдив се отчита бум на бракоразводните тела. В периода на изолация отношенията в дома се изострят, конфликтите стават ежедневни. Стига се до взаимна нетърпимост и желание за раздяла, което магистратите официализират. Психолозите също имат много работа, като в практиката си най-често срещат случаи на депресия, стрес и тревожност. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?