Следвайте ни

Две убийства през час - с бастун, камъни и автомобилна гума

Мъж уби зет си в Богдан, зет размаза тъща си в Розино

viber icon

 

Две жестоки убийства потресоха Подбалкана миналата вечер. И двете са станали след семейни разправии. Служители на РУ на  МВР - Карлово, задържаха като заподозрени в убийствата 51-годишният Стефан Стефанов от с. Богдан и 38-годишният Раиф Али от Розино.

Около 20 часа в карловското село Богдан 51-годишният Стефан Стефанов удрял  първо с бастун, а после с камъни по главата съпруга на сестра си, докато го умъртви. Скандалът избухнал час по-рано, но отношенията между зет и шурей се нагнетявали в продължение на няколко дни. Отпреди 15-ина и повече години Стефан страдал от психическо заболяване, най-вероятно наследствено. Той често бил настаняван за лечение в болница в Раднево. Миналата вечер той и зет му Николай Петков се скарали за някаква дребна сума пари. От дни обаче психическото състояние на Стефан се влошило - бил разстроен, размахвал бастун, бил неадекватен. Дори 15-годишната му дъщеря ходила ден преди това да моли кмета на Богдан за съдействие баща и отново да бъде настанен в болница. Във фаталната вечер зетят Николай Петков, известен с прякора Белката (криминално проявен и автор на множество битови кражби), се заяждал с болния човек. Стефан, който и без това си бил разстроен, не издържал на предизвикателствата. Първо започнал да налага с бастуна Белката, а когато го повалил на земята, грабнал камък и продължил да го удря по главата, докато го убил. Местните хора разказват още, че два дни преди трагедията сестрата на Стефан - Диана, която е съпруга на Белката, изчезнала. Тя, както брат си, също страдала от психическо заболяване, но в по-лека форма. Ден след убийството на съпруга си тя още била в неизвестност.

Час по-късно подобна трагедия се разиграла в Розино. 38-годишният Раиф Али, който от няколко години имал съдебна забрана да посещава трите си деца, нападнал тъща си с автомобилна гума с джанта и я стоварил върху нея. Главата и тялото на 78-годишната жена били обезобразени. Раиф работел предимно в строителството, но напоследък бил без работа. Той здраво си попийвал. Раиф бил зет, с жена му Неджибе живеели при нейната майка Халиде Мустафа. Когато съдът му наложил забрана да посещава трите си деца, той се пренесъл да живее в колибите на местен овчар край Розино, разказаха вчера негови съселяни. За да си осигури жилище и да заживее със семейството си, той постоянно притискал тъща си Халиде да му припише двуетажната къща на дъщеря си Неджибе. Като виждала какво е положението при зет си и дъщеря си, старата жена отказвала, тя се страхувала за съдбата на дъщеря си и внуците, коментираха вчера запознати. Миналата вечер, здраво пийнал, както често се случвало, Раиф влетял вкъщи. Разправията станала на двора, където той държал каруцата си и гуми с джанти. След като получил порения отказ на баба Халиде да припише къщата на единствената си дъщеря, Раиф грабнал гумата и я цапардосал с нея по главата. Ударът бил толкова жесток, че направо размазал старата жена.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?