Две убийства през час - с бастун, камъни и автомобилна гума

Мъж уби зет си в Богдан, зет размаза тъща си в Розино

 

Две жестоки убийства потресоха Подбалкана миналата вечер. И двете са станали след семейни разправии. Служители на РУ на  МВР - Карлово, задържаха като заподозрени в убийствата 51-годишният Стефан Стефанов от с. Богдан и 38-годишният Раиф Али от Розино.

Около 20 часа в карловското село Богдан 51-годишният Стефан Стефанов удрял  първо с бастун, а после с камъни по главата съпруга на сестра си, докато го умъртви. Скандалът избухнал час по-рано, но отношенията между зет и шурей се нагнетявали в продължение на няколко дни. Отпреди 15-ина и повече години Стефан страдал от психическо заболяване, най-вероятно наследствено. Той често бил настаняван за лечение в болница в Раднево. Миналата вечер той и зет му Николай Петков се скарали за някаква дребна сума пари. От дни обаче психическото състояние на Стефан се влошило - бил разстроен, размахвал бастун, бил неадекватен. Дори 15-годишната му дъщеря ходила ден преди това да моли кмета на Богдан за съдействие баща и отново да бъде настанен в болница. Във фаталната вечер зетят Николай Петков, известен с прякора Белката (криминално проявен и автор на множество битови кражби), се заяждал с болния човек. Стефан, който и без това си бил разстроен, не издържал на предизвикателствата. Първо започнал да налага с бастуна Белката, а когато го повалил на земята, грабнал камък и продължил да го удря по главата, докато го убил. Местните хора разказват още, че два дни преди трагедията сестрата на Стефан - Диана, която е съпруга на Белката, изчезнала. Тя, както брат си, също страдала от психическо заболяване, но в по-лека форма. Ден след убийството на съпруга си тя още била в неизвестност.

Час по-късно подобна трагедия се разиграла в Розино. 38-годишният Раиф Али, който от няколко години имал съдебна забрана да посещава трите си деца, нападнал тъща си с автомобилна гума с джанта и я стоварил върху нея. Главата и тялото на 78-годишната жена били обезобразени. Раиф работел предимно в строителството, но напоследък бил без работа. Той здраво си попийвал. Раиф бил зет, с жена му Неджибе живеели при нейната майка Халиде Мустафа. Когато съдът му наложил забрана да посещава трите си деца, той се пренесъл да живее в колибите на местен овчар край Розино, разказаха вчера негови съселяни. За да си осигури жилище и да заживее със семейството си, той постоянно притискал тъща си Халиде да му припише двуетажната къща на дъщеря си Неджибе. Като виждала какво е положението при зет си и дъщеря си, старата жена отказвала, тя се страхувала за съдбата на дъщеря си и внуците, коментираха вчера запознати. Миналата вечер, здраво пийнал, както често се случвало, Раиф влетял вкъщи. Разправията станала на двора, където той държал каруцата си и гуми с джанти. След като получил порения отказ на баба Халиде да припише къщата на единствената си дъщеря, Раиф грабнал гумата и я цапардосал с нея по главата. Ударът бил толкова жесток, че направо размазал старата жена.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?