49

Две общински къщи бавят ремонта на ул. "Даме Груев"

Кметът на "Южен" Костадин Язов трябва да издаде заповед за събарянето, но в бюджета на района няма предвидени пари за разчистването на терените. Зам.-кметът по строителство и общинска собственост Пламен Райчев: "Ще осигурим средствата веднага".   

 

Две къщи трябва да бъдат съборени, а две автобусни спирки - преместени, за да продължи в бързи темпове реконструкцията на ул. „Даме Груев”.

„Поставили сме си задача да работим максимално бързо и се надяваме, че Община Пловдив ще предприеме мерки за бързо разчистване на терена и осигуряване на трасето”, каза Бончо Бончев, управител на фирма „Парсек Груп”, която изпълнява реконструкцията на важната пътна артерия в район "Южен".

Къщите попадат в разширението на улицата и от администрацията уверяват, че и двете сгради са общинска собственост и няма проблеми с отчуждителните процедури. До момента обаче масивните постройки са непокътнати и обитаеми. На ул. „Даме Груев” 25 продължава да работи автосервиз, а в триетажната къща с адрес ул. „Тодор Александров” 29 живее семейство. "Настанени сме в този апартамент от „Жилфонд” преди 15 години  и няма къде да отидем. За да освободим жилището, трябва да ни преместят, но никой нищо не ни казва”, заяви Елена Манева, която репортерът откри на третия етаж. Тя твърди, че семейството <210> е петчленно.

 „Двата етапа - вторият и третият - трябва да вървят едновременно, защото в тези два участъка - от ул. „Охрид” до „Тодор Александров” и от „Тодор Александров” до надлез „Родопи”, водопроводът е един и не може да се прави на отделни части”, обясни техническият ръководител на обекта Савина Тодорова. Тя допълни, че в договора за обществената поръчка не е включен ангажимент на фирмата да събаря въпросните сгради, нито имат право да местят самоволно спирките. Решението на тези проблеми е в ръцете на градската администрация.

„Установили сме контакти, има организация и ще демонтираме спирките. Те ще се съхраняват на склад”, увери Иван Начков от фирмата концесионер „Елиза 99”.

„Всичко върви по план. Заповеди за събаряне се издават от кмета на района”, заяви зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. „Ще издам заповеди, но нямам средства за събарянето на къщите, така че ще трябва да го извършва Общината”, каза кметът на район „Южен” Костадин Язов.  Райчев уточни, че веднага след издаването на заповедите от районната администрация ще бъдат осигурени средства за събарянето на сградите и разчистването на терена.

"Чакаме да ни предоставят възможност да работим без прекъсване, за да завършим обекта до надлез "Родопи" и да отворим улицата час по-скоро", коментира  Савина Тодорова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
dimitar

dimitar

25.09.2022 | 16:15

бърза и сериозна оферта за кредит Аз съм начело на международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Предлагаме услуги от 5 000 евро до 800 000 евро. нетният лихвен процент е 2,6% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 0
Батко

Батко

22.09.2022 | 06:48

Какво ревете, такива си ги избирате.

Отговори
2 0
Късоглед

Късоглед

22.09.2022 | 00:19

Кмете, тези къщи не цъфнали вчера там - стоят с десетилетия. Този проект го дъвчете от началото на годината. Да се оправдавате сега, че те са проблем е перверзия и огромна простотия. За пореден път доказвате вашата и на целия ОС некомпетентност и некадърност. За жалост това е стара истина - Пловдив страда от некадърни кметове! Хайде обирайте си крушите и ----- при бай Ставри. Ако не за друго - то за неизпълнение на служебни задължения поради необразованост и некадърност.

Отговори
16 1
А кога ще реализирате тъй наречената Южна тангента на града

А кога ще реализирате тъй наречената Южна тангента на града

21.09.2022 | 13:32

Южната тангента е залегнала в общия устройствен план на Пловдив преди 60 години. Същата е отразена във всички подробни устройствени планове на града. Но очите на кметовете ни са насочени в друга посока тоест къде може да се краде. Пак гласувайте за крадците.

Отговори
18 2
Ха-ха-ха какъв кмет на район южен

Ха-ха-ха какъв кмет на район южен

21.09.2022 | 13:21

Боже какви кметове от герб. Кога ще построите поне един булевард в този район бе иди.оти. кога ще построите булевард Академик Петър Динеков, който е продължение на Кукуш на запад. А булевардите Македония и Александър Стамболийски кога? Това кметство има ли въобще заместник кмет по строителството? Какви некадърници от герб. Стига са ни управлявали про.стаци.

Отговори
23 3
:) Ех

:) Ех

21.09.2022 | 10:31

Как да не му стане смешно на човек :), след толкова минало време от началото на този ремонт и навярно още повече време преди това, преминало в мъдри анализи и обсъждания, чак сега ли забелязаха тези две общински сгради :)? И дано са наистина общински, че не е невъзможно в следващите месеци да открият и някой собственик :)

Отговори
28 2
Мунчо

Мунчо

21.09.2022 | 11:17

имаме си уникално кметче

Отговори
19 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?