Следвайте ни

Две конфликтни точки изправят на нокти пешеходци и колоездачи

viber icon

Две конфликтни точки само на един хвърлей разстояние в квартал Мараша гн​етят от год​ини живеещите там. Пред Основно училище "Петър Берон" тротоар няма. Откъм бул. "Шести септември" той е "изяден" от велоалея. Родителите на децата, особено тези в начален курс, всеки ден треперят да не се случи инцидент със засилени или разсеяни колоездачи. Както е всеизвестно, при малчуганите заръката "Гледай къде вървиш и внимавай" не е много резултатна. Децата просто са разсеяни. 

Големият проблем пък на пазаруващите отвъд река Марица се оказа мостът на УХТ. Още с пускането на мрежата от велоалеи в града бе въведено следното правило - велосипедистите вървят по единия тротоар, а пешеходците - по отсрещния. Само че отсрещният доста удължава пътя до хипермаркет Лекси, откъдето масово пазаруват хората в квартала. Вероятно затова правилото въобще не се спазва и пешеходците "споделят" велоалеята с колоездачите. Понякога има доста напрегнати ситуации, а хората отнасят гневни подвиквания от велосипедистите.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?