49

Две години продължава сагата с уличните ремонти в 3 района на Пловдив

Почти две години се точи сагата с обществената поръчка за улични ремонти на стойност 3 млн. лева. Средствата на Община Пловдив са предвидени за три района - "Централен", "Южен"  и "Западен". Същата сума беше отпусната от бюджета за "Северен", "Тракия" и "Източен" още през 2021 г. и още тогава е усвоена. 

В районите  "Централен", "Южен" и "Западен" от осигуреното финансиране не е изразходван и досега нито един лев, въпреки че поръчката беше обявена в началото на 2021 г.  За изпълнител беше избрана фирма "Драгиев и ко", но след това започна обжалването до дупка - пред КЗК, която потвърди класирането, след това - във ВАС.  

Едва тези дни зам.-кметът Пламен Райчев съобщи, че всички съдебни дела са приключили и договорът с избраната фирма най-после е подписан. Предстои да уточним кои улици трябва да се ремонтират, след което ще започне изпълнението на договора, увери зам.-кметът.  

Странно е защо досега не е изяснено кои улици  и тротоари са с предимство за ремонт, чуди се нашият читател Мартин Йорданов. Идва зима - тепърва ли ще се полага нов асфалт? 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?