2374

Две фирми искат да строят новия спортен комплекс до Английската

Само две оферти получи местната администрация за новия спортен комплекс, който ще се изгражда на бул. "България", до Английската гимназия. Проектът е оценен на близо 7 млн. лева с ДДС. Интерес към него имат две столични фирми, които до момента не са работили по обществени поръчки под тепетата -  "Динамик Ресурс" ООД и "Мспорт Брос" ЕООД. Първата е с годишни обороти между 415 000 и 4,6 млн. лева и има опит в изграждането на спортни площадки. Втората обаче има едва 3000 лева оборот за 2019 г. и половин дузина служители. 

Новият спортен комплекс ще бъде разположен в дворовете на двете езикови гимназии. Теренът е в югозападния край на имота, където в момента има стари и неподдържани игрища. Предвижда се да се изградят два футболни терена с нормални размери, три мини, комбинирано игрище за баскетбол и волейбол, както и друго игрище - за хандбал и волейбол. Ще има още тенис корт, съблекални, складови и санитарни помещения. 

Целият терен ще бъде облагороден, а освен това ще се изгради и паркинг със 110 места. Към футболните игрища трябва да има мобилни трибуни.

Срокът за изпълнение на обекта е 485 дни след подписване на договора. Като замисъл и реализация новият комплекс ще прилича на "Младежкия център" до Гребната база, но в много по-големи размери. Тепърва местната администрация ще отваря ценовите предложения на двете столични фирми. 

Междувременно "Марица" научи, че поръчката за втория голям обект в този район - бъдещата спортна зала на ЕГ "Иван Вазов", е зациклила в КЗК. На 9 септември там е открито производство и тепърва се чака решението на контролиращия орган, за да може Община Пловдив да продължи с процедурите по избор на изпълнител. Припомняме, че стойността на проекта е близо 2,4 млн. лева с ДДС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Групата Ам Ам

Групата Ам Ам

29.09.2022 | 09:41

На Бодона и Титюка ?

Отговори
1 1
Тъпотия

Тъпотия

29.09.2022 | 08:40

Абсолютно безмислено хвърляне на пари. Пак футболни игрища

Отговори
3 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?