Следвайте ни

Двата протеста в Пловдив се обединяват

viber icon

Два граждански протеста бяха входирани в общината да се проведат на територията на Пловдив на 23 юли от 18:30 часа. Единият е организиран от Гергана Николова, а другият от Асен Костов и други видни обществени личности. 

Обратът дойде тази сутрин, когато в Община Пловдив бяха привикани представители и на двете организации, защото администрацията няма как да позволи два протеста да се случат по едно и също време, на едно и също място.

Подобен казус се получи и между протестиращите на Росенец, когато се сблъскаха граждани, защитаващи Ахмет Доган и тези, които бяха против охраняването на летните му сараи от НСО.

Вместо да се получава разединение, протестите се обединиха в един общ. Той ще започне от 18:30 часа на площад „Централен“, а към 20:30 шествието ще тръгне към площад „Съединение“, където ще приключи към 21:00 часа. 

На протеста идват хора от всички възрасти, религии, граждански обединения, партийни принадлежности. Това е протестът на пловдивчани, които имат еднакви виждания и всеки е добре дошъл.“, коментира за „Марица“ Гергана Николова. 

Има идея на протеста да присъства и певица, която да изпълни националния химн. Организаторката апелира всички да спазват мерките за безопасност и да носят предпазни маски.

„Пловдивчани трябва да са по-активни. Както човек яде всеки ден, не веднъж в седмицата, така трябва да има и протести всеки ден“., допълва Николова. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Селянинът с колелото

Селянинът с колелото

21.07.2020 | 23:18

ТО В ПЛОВДИВ, КАКТО И В БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЕЧЕ ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО!!!!!! ИМА САМО ОВЦЕ КОИТО СА С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ И С ПОГЛЕД В ТРЕВАТА, ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ ДА СИ ВДИГНАТ ГЛАВИТЕ, САКЪН НЯКОЙ ДА НЕ ГИ ПОЗНАЕ.... ТОВА СЕ НАРИЧА ОВЕЧЕДУШИЕ НА МИЖИТУРКИТЕ В БЪЛГАРИЯ.......

Отговори
5 1
Goveda

Goveda

21.07.2020 | 22:06

Psihqsali malki komundeta,tova sa vi poslednite 5 m. slava

Отговори
2 5
Минувач

Минувач

21.07.2020 | 21:12

Боже, ела си прибери вересиите! "Пловдивчани трябва да са по-активни. Както човек яде всеки ден, не веднъж в седмицата, така трябва да има и протести всеки ден“., допълва Николова. Само това изречение е достатъчно да се направи извод, хора с какъв умствен багаж са там, след като това е водачката.

Отговори
7 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?