Следвайте ни

Дванайсет припаднаха заради страховитата жега в Пловдив

viber icon

12 пенсионери са станали жертва на адската жега в Пловдив. Това съобщи за "Марица" дежурният в Районната координационна централа на Центъра за спешна медицинска помощ в града под тепетата. 

Сигналите започнали да валят на спешния телефон малко след 10 часа. Линейки са хвърчали за припаднали пловдивчани на възраст между 70 и 95 години. На единия от пенсионерите му прилошало в магазин, останалите са се свлекли на земята докато вървели из града. 

Дежурният посочи, че се отчита скок на жителите, на които им прилошава от жегата. Ако средно на ден 3-4 търсят помощ, то днес скокът е троен.

"Не слушат какво говорим, не изпълняват препоръките, които лекарите дават, които всеки ден се казват по телевизора. Нямам обяснение защо", коментира дежурният. 

В първия ден на юли за Пловдив е обявен жълт код за опасни жеги. Съветите, които се отправят за всеки топъл ден са хората да стоят на закрито в часовете между 11 и 17, да пият много течности. Възрастните, които са много по-податливи на жегите по обясними причини, трябва да си стоят  вкъщи, по възможност на климатик и да не се излагат на слънце. Ако на някой му се налага да излиза в интервала от време, когато слънцето е най-безмилостно, то е препоръчително да е със светли дрехи, шапка и снабден с достатъчно вода. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Дуков

Дуков

01.07.2021 | 21:05

Затова всички пенсионери по старческите домове!И без това се пречкат навсякъде!

Отговори
1 1
Гробове

Гробове

01.07.2021 | 22:07

не пенсионери са това 95 г .....ха ха гроб !

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?