Следвайте ни

Дванадесетият фестивал “Здравей, Здраве!” стартира на Бунарджика

viber icon

Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив тази година е изцяло на открито - ще се проведе на Бунарджика през уикенда на 15 и 16 май от 10 до 18 ч.

“На въздух, на светлина” е мотото, което обединява лекции, практики, движение и спорт, творчески работилници за малки и големи-  всички с вход свободен.

Мисия на фестивала е да стимулира грижа за здравето във всичките му аспекти- физическо, емоционално, ментално, духовно. Да споделя работещи практики, основани на природни и естествени средства за стимулиране на имунната защита и укрепване на организма. Той се провежда в още 21 дъщерни градове на страната, които осъществяват самостоятелно дейността си в общност и синхрон с фестивала- майка в Пловдив.

Лекциите се провеждат на летния театър при спазване на всички противоепидемиологични мерки. В програмата са включени имена като д-р Марчин Илиев, Милка Кьосева, Дамян Попхристов, Иво Величков, д-р Александър Илиев, проф.д.т.н.инж. Жеко Ганев и други. 

Спортната програма в алеите около паметника на Васил Левски предвижда функционална тренировка, бойни изкуства, урок по салса, народни танци, пилатес, йога, дихателни практики и др. Традиционно на фестивала участват и изложители на здравословни продукти и услуги.

Фестивалът ще даде тласък и на  пилотната инициатива от кампанията Европейска миля за пробягване на една миля  (1.6км). Всеки включил се и изминал разстоянието става част от дарителска кампания в полза на Клиниката по онкохематология към УМБАЛ „Св Георги” - Пловдив. 

Организаторите предвиждат и тематична разходка с водач през всички локации на фестивала до Альоша и обратно предиобед и следобед в двата фестивални дни. Изминалите пеша разстоянието също  се присъдинят към дарителската кампания “Една миля”.

Фестивалът се открива с лекция на организаторите на тема “Мъдростта на нашето тяло”.  Награди ще получат отличените в тематичните конкурси за рисунка, есе и фотография.

Програмата по часове можете да видите на страницата на фестивала: https://zdraveizdrave.org/zdravei-zdrave-plovdiv21/ и на фейсбук страницата:  https://www.facebook.com/ZdraveiZdrave

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?