49
Следвайте ни

Двама министри дегустират младо вино на Дефилето в Пловдив

viber icon

Двама министри от служебното правителство ще гостуват на тазгодишното Дефиле на младото вино, което по традиция започва днес в 13 ч. с Дионисиево шествие. Тридневният маратон ще стартира от сградата на Общината и ще продължи до Стария град. За отварянето на първата бъчва от младо вино за тази година е поканен министърът на туризма Стела Балтова. Тя е тясно свързана с винопроизводството. Доцент Балтова преподава икономика на бизнес услугите и в магистърските програмите „Управление на туризма“ и „Предприемачество и иновации“ на Международното бизнес училище - Ботевград. Министърът на културата Велислав Минеков също ще посети някои от 17-те локации в Стария град. Това ще стане на връщане от конференция в Гърция в събота.

За първи път дефилето няма да бъде водено от актьора Виктор Бойчев. Бившият директор на Кукления театър оглави Българския културен институт в Москва. Организаторът на фестивала инж. Любозар Фратев обясни, че новият бог Дионисий е известен актьор и името му ще бъде пазено в тайна да старта на събитието.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ ограничават движението, престоя и паркирането на автомобили на ул. „Съборна” и „Митрополит Паисий” между 13.30 и 14.30 ч. заради откриването на дефилето. Тази година участват рекорден брой участници - 59, като от тях 41 са винопроизводители. 15 са производители на храни. Миналата година участваха само 48 винарски изби.

Участниците ще покажат младото си вино в 16 възрожденски къщи на Стария град. Новите места за дегустации тази година са „Галерия Джуркови” и „Къща Недкович”. Навсякъде в архитектурния резерват ще има насочващи табели за гостите. Дегустацията пак ще става с жетони. Един дегустационен комплект ще струва между 3 и 16 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?