Следвайте ни

Двама главни архитекти на Пловдив защитиха виенското колело на площада

viber icon

Двама главни архитекти на Пловдив през годините се обявиха в защита на виенското колело, монтирано преди дни на пл. "Централен".  Арх. Антоанета Топалова, един от рецензентите на ОУП и главен архитект на общината в периода 1991-1992 г.,  сподели във Фейсбук снимка на съоръжението и изрази мнение, че то се вписва добре в градската среда.

"Добри обеми, неагресивна временна намеса, ажурност в близката и фонова среда, една допълнителна любопитна перспектива за решилите да изживеят и този нов поглед към площада... Архитектурата е живо общуване и за мен тази инсталация говори, а не крещи", написа в поста си арх. Топалова.

Арх. Робърт Чакъров също подкрепи съоръжението, отправяйки критичен поглед към визията на площада: "Да. Един площад, който празнее, та пищи, трябва да се "запълва" с това-онова временно", посочи арх. Чакъров, който е бил главен архитект и кметски наместник на Трето кметство в община Пловдив, общински съветник в мандата 1999-2003 г. и директор на дирекция в община Пловдив през 2011 г.  

Припомняме, че монтажът на виенското колело предизвика гневна реакция от страна общинските съветници на ГЕРБ в Пловдив, които ще предложат мораториум върху поставянето на подобни съоръжения.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гарга

Гарга

02.06.2021 | 12:33

Гарван гарвану око не вади

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?