Следвайте ни

Два района в Пловдив грейват с модерно осветление за над 1 млн. лева

viber icon

Два района в Пловдив грейват с модерно осветление за над милион лева. Мащабната инвестиция ще се реализира, след като Община Пловдив спечели проект за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в „Централен“ и „Южен“. Той ще бъде изпълнен по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“. Общата му стойност е  1 126 999,69 лв. Реализацията на проекта ще е изцяло с безвъзмездна помощ от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021. Община Пловдив е класирана с 98 от 100 възможни точки.

Основната цел на проекта е да се изгради модернизирана общинска система за изкуствено външно осветление (СУО) чрез въвеждане на мерки за електроенергийна ефективност в два района на град Пловдив – „Централен“ (между бул. „Копривщица“, бул. „Марица-юг“, бул. „Руски“ и бул. „Христо Ботев“) и „Южен“ (между ул. „Коматевско шосе“, ул. „Академик Петър Динеков“, бул. „Македония“ и бул. „Никола Вапцаров“).

По проекта се предвижда подмяна на 1913 осветителни тела със съвременни LED такива и изграждане на система за автоматизирано управление и контрол и въвеждане на ВЕИ-базирано захранване за СУО.

С настоящия проект, Община Пловдив ще има възможността да намали емисиите на CO2, енергийното потребление и финансовите разходи за ел. енергия, както и да подобри условията за живот на жителите и гостите на града. Проектът напълно кореспондира с водещи стратегически планове в национален и европейски контекст, като допринася за намаляване на енергийното потребление, замърсяване с вредни емисии, повишаването на електроенергийната ефективност и  ползването на ВЕИ.

Проектът ще се изпълнява в партньорство с норвежка организация, която ще подкрепи Община Пловдив с експертиза и добри практики.

 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

...

...

07.01.2021 | 11:59

Мостът на Адата пак е пропуснат и с години стои без осветление

Отговори
5 0
Пак се изхвърляме,после що олекваме

Пак се изхвърляме,после що олекваме

07.01.2021 | 11:11

Безспорно добра новина,но пак ЩЕ.Първо го направете ,пък после ударете тъпана.То и ревизия на тотю щеше да има ,АМА Я НЯМА.То и 12 детски градини щеше да има ,ама досега е една ,а вече сме във врората година на управление.Ще бъдат построени до края на мандата на върба в петък.Поне да се направят 7 както при Славчо или поне 4 както при Тотю.

Отговори
8 3
ЗА  ЕДИН  МИЛИОН

ЗА ЕДИН МИЛИОН

07.01.2021 | 10:59

МОГА ДА ОСВЕТЯ ЦЕЛИЯ ПЛОВДИВ ПО НАЙ ИКОНОМИЧНИЯ НАЧИН.

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?