49
Следвайте ни

Два консорциума искат да почистват шахтите в Пловдив

viber icon

Само две оферти получи Община Пловдив по обявената обществена поръчка за почистване и поддържане на дъждоприемни шахти и възстановяване на решетки на дъждоприемни шахти в града. Договорът с избрания изпълнител ще бъде рамков, което значи, че средствата за тази дейност не са осигурени към момента. Общата стойност на проекта е малко над 3,9 млн. лева с ДДС. 

Дъждоприемните шахти на територията на град Пловдив са приблизително 19 273 броя. Част от шахтите по ключовите булеварди и маршрутите на градския транспорт (около 7 хил. на брой) ще се чистят веднъж месечно, а останалите - на всяко тримесечие. 

Първата оферта е на обединението ДЗЗД „КАМ 2021“, в което влизат "КМД" ЕООД (които и към момента извършват тази дейност) заедно с компанията "Автотранспорт и механизация България ЕАД", собственост на Григор Иванов. Тази фирма често печелеше обществени поръчки на ВиК-Пловдив по времето на Спартак Николов. Втората оферта е от консорциума ДЗЗД "ЧИСТОТА ПЛОВДИВ 2021" с трима участници - "Парсек Груп" ЕООД, хасковските фирми "Волф Милениум" ООД и "Феникс Гама" ЕООД. Конкретните ценови оферти на двете обединения ще станат ясни в началото на декември.

Рамковият договор е със срок от 4 години, като Община Пловдив е предвидила средствата за този период да са, както следва: за 2022 г. - в размер на 770 000 лв. с ДДС, а за 2023 г., 2024 г. и 2025 г. ​- по 1 050 000 лева с ДДС. В документацията, подадена към АОП, е описано, че финансирането на обществената поръчка е от общинския бюджет и се ограничава до размера, утвърден с решението за бюджета на Община Пловдив на Общински съвет, а авансови плащания не се предвиждат. Въпреки това местната власт може едностранно да прекрати рамковия договор с едномесечно предизвестие, в случай че за дейностите ​- предмет на настоящата обществена поръчка, са гласувани средства с решение на Общински съвет - Пловдив, които средства са предоставени на звено към Община Пловдив за извършването на почистване и поддържане на дъждоприемни шахти със собствена техника.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?