Следвайте ни

Душмани на 5G мрежата яхат протеста под тепетата

viber icon

5G мрежата е на път да се нареди до премиера и главния прокурор като мишена на протестите в Пловдив. На последното голямо улично шествие под тепетата в четвъртък се появи и група ентусиасти, които издигаха необичайни лозунги. Те носеха плакати "Не желаем 5G в Пловдив" и подемаха скандирания в този дух.

Малобройната група твърди, че има огромен брой съмишленици, които скоро ще се появят и на традиционните протести срещу властта. Засега те се конкурират и с родителите, които недоволстват от маските в училище. За тази вечер в столицата е обявеното поредното Велико народно въстание, но в Пловдив ще е спокойно. Засега не е ясно дали четата срещу 5G ще гастролира и на жълтите павета или ще се задоволи с акции под тепетата.

От доста време в социалните мрежи върви истерия срещу внедряването на 5G безжична мрежа, включително 5G от космически спътници.

Международното движението 5gspaceappeal набира популярност и у нас, като разпространява стряскащи новини, които обикновено се оказват пълни кьорфишеци, организира събития и търси доброволци да разпишат международна жалба до институциите с искането “Спрете 5G на Земята и в Космоса”.

Според техните конспиративни теории 5G ще увеличи значително облъчването с радиочестотна радиация и внедряването му представлява експеримент върху човечеството и околната среда.

Сред любимите "дъвки" на душманите на новата технология е история за масово измиране на 300 птици в Нидерландия  при тест на базова станция на мрежите от пето поколение през ноември 2018 г. После стана ясно, че пернатите са били отровени и са се гътнали по съвсем друго време.

Според учените няма доказателства, че 5G мрежата е опасна за хората. “Всички налични научни доказателства продължават да не подкрепят неблагоприятните ефекти върху здравето на хората, причинени от излагане при или под настоящите граници на радиочестотна енергия”, коментира Джефри Шурен, директор на Центъра за изследване на влиянието върху здравето на радиация към Администрацията за храните и лекарствата (FDA).

Родните учени също са скептични към насажданата паника заради новата технология.

 Според експерти от БАН лъчението на мрежата от пето поколение излъчва доста повече енергия, но за сметка на това то навлиза най-много 1 мм. “Това, което може да засегне, е кожата и роговицата”, обяснява проф. Стойно Стойнов от Института по молекулярна биология към БАН. Той допълва, че влиянието върху телата ни по никакъв начин не застрашава живота и здравето ни. “Има различни мнения, но със знанията, които имаме в момента за възникването на рака или как електромагнитните вълни повлияват на ДНК, това, което мога да кажа е, че това не може да бъде причинено от 5G технологиите”, категоричен е той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Путин

Путин

04.10.2020 | 11:51

Според русоробите Земята е плоска и Слънцето се върти около нея.

Отговори
0 0
Азсъм

Азсъм

03.10.2020 | 20:46

Тия по добре да протестират сещу изгрева на Слънцета, защото е доста по вредно от 5G. Такъв ни е мат'ряла, прости до безумие.

Отговори
4 6
Тиси

Тиси

04.10.2020 | 12:55

кат' гледам как си написал "Слънцета" и ти си в групата на кофти мат'ряла :)))

Отговори
0 0
Сефте комендантски

Сефте комендантски

03.10.2020 | 18:17

В едно село построили кула за антена на мобилен оператор. След месец населението се жалва от главоболие, депресии и др. Отговор на мобилния оператор: Това е нищо. Само си представете, какво ще бъде, когато включим оборудването.

Отговори
10 7
7 G

7 G

03.10.2020 | 17:06

Яхат ви болния мозък . Протестират си хората

Отговори
4 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?