Следвайте ни

Духов оркестър слага точка на ремонта на Бунарджика

viber icon

С духов оркестър, който ще свири тази вечер на Бунарджика, официално ще бъде обявен краят на ремонтите на тепето. Специалната церемония с концерт ще започне в 18,30 часа на площадката под акведуктите, до фонтана на езерото с мечката. 

Благоустрояването на хълма от страната на бул. "Руски" струва близо 2 млн. лева. Средствата са осигурени от общинския бюджет, а ремонтните работи са извършени под контрола на районната администрация на "Централен". Обезопасени са скалните масиви, подменени са подземните съоръжения, монтирани са около сто лампи, пренареден е паважът на алеите.

"Възстановихме акведукта, езерото, където вече има и фонтан с художествено осветление, а също така и старата каменна пързалка. За децата има нови атракции", каза и.д. кмет на района инж. Тошо Пашов. Зоната е снабдена с напоителна система и за първи път ще бъде оборудвана с видеокамери.  

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?