Следвайте ни

Духов оркестър слага точка на ремонта на Бунарджика

С духов оркестър, който ще свири тази вечер на Бунарджика, официално ще бъде обявен краят на ремонтите на тепето. Специалната церемония с концерт ще започне в 18,30 часа на площадката под акведуктите, до фонтана на езерото с мечката. 

Благоустрояването на хълма от страната на бул. "Руски" струва близо 2 млн. лева. Средствата са осигурени от общинския бюджет, а ремонтните работи са извършени под контрола на районната администрация на "Централен". Обезопасени са скалните масиви, подменени са подземните съоръжения, монтирани са около сто лампи, пренареден е паважът на алеите.

"Възстановихме акведукта, езерото, където вече има и фонтан с художествено осветление, а също така и старата каменна пързалка. За децата има нови атракции", каза и.д. кмет на района инж. Тошо Пашов. Зоната е снабдена с напоителна система и за първи път ще бъде оборудвана с видеокамери.  

 

 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?