Следвайте ни

Дядо Николай призова за край на омразата между политиците СНИМКИ

viber icon

Към търпение и толерантност призова днешните политици митрополит Николай в речта си по време на тържественото откриване на паметника на Гаврил Кръстевич в двора на църкватa “Св. Богородица” в Пловдив.

”Не съдете, за да не бъдете съдени”, цитира Исус дядо Николай, след като направи кратък анализ за заслугите на Гаврил Кръстевич и Захари Стоянов.

Захари Стоянов изхаби тонове мастило, за да очерни най-големия радетел на Независимостта на Българската епархия и на държавността. Гаврил Кръстевич беше разкарван из Пловдив, унизен и изгонен като псе, върна историята митрополит Николай, като отбеляза, че за това допринесе вестникарският жанр - на политическа омраза. 

Едва ли някой днес може да каже кой от тях има по-големи заслуги за България, подчерта митрополитът.

И препоръча на съвременните политици да отговорят на три въпроса - вярват ли в Бога, обичат ли народа и готови ли са да пожертват егото си за България.

Кметът Здравко Димитров свали бялото платно от паметника, а шефът на Общинския съвет Александър Държиков връчи на директора на Историческия музей Стефан Шивачев знак за удостояване на Гаврил Кръстевич със званието почетен гражданин на Пловдив.

На тържествения молебен по случай Съединението дойдоха всички пловдивски депутати от ГЕРБ начело с Иван Тотев и шефката на групата Десислава Атанасова. От партиите на протестите репортерът ни видя само Ивайло Старибратов от Демократична партия.

снимки: Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Ювенал

Ювенал

06.09.2021 | 19:43

Палячо с тенджера на главата и змия в устата

Отговори
4 1
Горките заплатаджии от ПолитБюро = служебно задължени . . .а и пагони?

Горките заплатаджии от ПолитБюро = служебно задължени . . .а и пагони?

06.09.2021 | 18:54

Освен златотканите чучела и техните попадии около косматия Аятоллах със злия поглед не сте показали радостното народонаселение, Паството, което уж следва този мутро’полит’ик. Само служебно задължените заплатаджии от местното ПолитБюро се навъртат унило на заден план. От които погнусени неколцина се дистанцираха, връцнаха и си отидоха заради враждебите делби между Захари и Гаврил! Напатило се е човечеството от религиозници от всевъзможни разцветки -един от друг по-кривоверни- готови да взривят света… МАРИЦА, те си имат свой сайт и своя телевизия – що щеш ти да ги пропагандираш тука та ни проваляш Празника с евтините лесни фразеологии на Герголюб БАРЕТОВ?

Отговори
5 2
Бай Тошо

Бай Тошо

06.09.2021 | 15:45

Гледайте видеото на Цанов напред и нагоре в Ютуб с бивш поп джендър за Троянския манастир, нови разкрития ала баба Гуси!

Отговори
4 1
Боян

Боян

06.09.2021 | 14:56

Никой не вярва на всичките тези артисти по снимките, кой от кой по алчен!!!

Отговори
10 2
КЮЛЧО ЧЕКМЕДЖИЕВ И МАРКО ТОТЕВ апостоли на свободота в ПЛОВДИВ ДРЕВЕН

КЮЛЧО ЧЕКМЕДЖИЕВ И МАРКО ТОТЕВ апостоли на свободота в ПЛОВДИВ ДРЕВЕН

06.09.2021 | 13:10

ХОТЕЛ ИМПЕРИАЛ КРЕПОСТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА В ПЛОВДИВ, ПРИВАТИЗАЦИЯ ЗА ОБЩЕЖИТИЕ НА ПЛОВДИВСКИ УНИВЕРСИТЕТ ВЪН ТЪРГОВЦИТЕ ОТ ХРАМА...

Отговори
13 5
Дзико

Дзико

06.09.2021 | 13:05

Николайчо Ролекса анатемоса бившия кмет. Това аматема на любовта ли беше?! Защо не анатемоса и лъжливия сегашен, или Гошето - Цума?! Агентурна сган с непрестанни икономически, политически и ... други ...мераци

Отговори
14 3
Мимето

Мимето

06.09.2021 | 12:26

Голям обединител се извъди Никито Ролекса. Оплю Захари, който си е един талант на буци и възвеличи верноподаника на падишаха Треперко паша.

Отговори
17 4
Така

Така

06.09.2021 | 11:44

говорят истинските обединители! А не като Радев, змии и гущери!

Отговори
16 17
Тиква

Тиква

06.09.2021 | 11:49

Тоя краде повече от Боко Тиквата, Зико и Тотев взети заедно. Занимава се основно със строителство откъдето се краде най-много. Да си събира тапетите и да се маха от Пловдив.

Отговори
13 11
Бог

Бог

06.09.2021 | 11:51

ще те накаже за лъжите, които написа! Страшният съд ще работи за теб с удълженно работно време!

Отговори
14 5
Непротивоконституционалист

Непротивоконституционалист

06.09.2021 | 12:46

Страшният съд окомплектован ли е със страшен прокурор?

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?