46
Следвайте ни

Дядо Николай благослови имениците, зове за единение на всички СНИМКИ

viber icon

За единение на всички - народ и политици - призова митрополит Николай на първата за новата година литургия в Пловдив. Службата на Васильовден продължи повече от два часа в катедралния храм “Света Марина”.

Църковната церемония беше съпроводена с всички ритуали и с участието на свещениците от пловдивската епархия, пременени в празнични одежди.

В молитвите си дядо Николай пожела здраве и благоденствие на миряните, а също така вярна служба на Бога. Заръча да се спазват божиите заповеди, благодарение на които човечеството оцелява и се развива.

Църковни песни се лееха под купола на църквата.

Най-ранобудните поклонници бяха дошли още преди да започне службата, за да запалят свещ за здравето на близките.

”Не пропускам тържествена служба, за мен е удоволствие да присъствам на величествените църковни ритуали. Душата ми се отваря към света и се сдобивам с повече вяра и сигурност”, сподели Дора, която изслуша почти цялата служба.

Доведе в храма и 87- годишната си майка, която днес има имен ден.

Църквата е празнично украсена. Елхата е накичена със сребристи играчки и лампички, около зелените елхи в саксии са наредени коледни звезди, а червени и златни панделки и борови клонки придават още повече настроение.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Сик

Сик

01.01.2022 | 12:42

трепането му е малко на тоя долен гербаджийски мутрополит, който си купи най-скъпата сграда в Пловдив за резиденция и до нея направи незаконен параклис.

Отговори
4 4
Преди да се обединим,да се РАЗГРАНИЧИМ.!

Преди да се обединим,да се РАЗГРАНИЧИМ.!

01.01.2022 | 12:33

Ролекс ,какво единение с крадците бре?.Как да се Единят маминия с почтения човек.?Освен че ни ограби,знаеш ли колко човешки съдби разби? .Господ и сатаната ,що не са обединени.?

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?