46

Дядо Коледа кацна на летище Пловдив, раздаде подаръци на 50 деца

Който е бил непослушен тази година, също ще получи подарък. Обичам непослушните деца, защото те са силни като всички четници, участвали в Априлското въстание. С тези думи Дядо Коледа се обърна към малчуганите и техните родители, дошли да го посрещнат на летище Пловдив.

Белобрадият старец кацна днес с двуместен  реактивен  самолет L-39, а появата му предизвика радостни възгласи  и ръкопляскания сред малки и големи посрещачи.

Защо Снежанка не е с теб и защо идваш със самолет, а не с шейна и елени, попитаха в глас две по-големи дечица. Сняг имаше в Лапландия, а във вашите планини се е стопил. Пък и за лош късмет еленчетата се контузиха, затова пристигнах със самолет. Нали трябва всеки от вас да получи подарък, който е пожелал в писмото си до мен. А Снежанка, ето я, тя пристигна преди мен, защото в самолета има само две места – за мен и пилота, обясни преоблеченият като дядо Коледа Атанас Ангелов – шофьор на летището. В ролята на Снежанка влезе Мария Манолова – инструктор авиационна сигурност.

Самолетът се пилотираше от Владимир Петров – летец от авиобаза Граф Игнатиево. Той слезе с каска с еленови рога и обра овациите на малки и големи.

 

Неговото 5-годишно синче Кристиян също бе зарадван с подарък от Стареца. 

50 хлапета – деца, внуци и племенници на служители на аеропорта край Крумово, получиха подаръци от Дядо Коледа.

 

Емоционалната традиция на аеропорта се поднови след близо 10-годишно прекъсване.

7-годишната Мария Иванова

и 5-годишиният Доминик Махони,

бяха едни от най-нетърпеливите, но доволни от подаръците си малчугани. Те получиха желаните кукла Барби и комплект летище.

А 2-годишинят Божидар - син на граничният полицай Николай Стоянов, се зарадва еднакво и на близалката, и на вертолета, който му подари Дядо Коледа.

Снимки: Валентина Биларева

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Чавдар

Чавдар

21.12.2022 | 23:15

Извинявайте за малката грешка от бързане.Трябваше да е Дядо Коледа и Дядо Мраз си е същото .Нямат значение имената.

Отговори
1 0
Чавдар

Чавдар

21.12.2022 | 23:08

Върнахте ме в моето детство.А вече съм доста голям.Скоро ще навърша не 6 а 61 години.А си спомням с огромно удоволствие същия ритуал когато бях на около 10.Моя татко беше авиотехник на летище Чешнигирово и обслужваше точно L 39 .С неговия самолет също пристигаше Дядо Коледа тогава Дядо ММ раз но то не е същото.И ние децата на персонала получавахме пи същия начин подаръци.Децата са си винаги деца.А прекрасните спомени си остават завинаги.И татковците са май най-великия Дядо Коледа.Ето къде ме върнахте.При моя татко Коледа .След толкова много години.Благодаря ви!

Отговори
3 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?