46

ДЯ "Палечка" с чудно тържество за коледните празници

Чудесно Коледно тържество със смесени мотиви-традиционен и Монтесори изнесоха деца от 3-та група „Маргаритка“ от ДЯ „Палечка“ в район „Северен“.Те рецитираха стихчета и изпълниха песнички-„Моите ръчички имат ръкавички“, „Пухкави снежинки“, „Чукат малките дечица малки кубчета в ръчица“ и други. Проведоха Монтесори занимание-„Приказка за питката“, в което героите-деца омесиха традиционната питка за Бъдни Вечер. След това малчугани, облечени в традиционни костюми, сурвакаха гостите с обредни наричания за здраве и берекет.

„Нека уважаваме и спазваме хубавите български обичаи.Коледа е един вълшебен празник на чудесата. Пожелавам на всички деца и специалисти здраве, успехи и много сбъднати мечти.Нека наближаващите Коледни празници донесат на Вас и Вашите семейства топлина и домашен уют, хармония и благоденствие“, пожела на всички кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.

„Всяка година в белотата на декемврийската свята нощ Светът замлъква и очаква чудото. Коледарска песен звучи като молитва и благослов, бъдникът в огнището припламва, дал топлина на хората. Всяка Коледа изглежда красива, когато децата наоколо тичат, когато те гледат с надежда, че подарък голям ще получат“, каза директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова.

Празникът уважиха още Стайко Танев-секретар на „Северен“ и Петя Кирова-главен експерт „Здравеопазване“ в района.

В края на тържеството всички малчугани бяха зарадвани с подаръци от Дядо Коледа и Снежанка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?