46

Дони Георгиев, един Алфа мъжкар на 45: Търся истинските дами, но те са дефицит днес

Пловдивчанинът, който с харизмата си покори Италия и проби в елитната агенция за модели Riccardo Gay

Той притежава чара на световни красавци като Джордж Клуни и Джерард Бътлър. И вероятно преди години щяхте да го объркате със самия Георги Илиев. Ако се беше родил малко по на запад, пловдивчанинът Дони Георгиев вероятно щеше да направи шеметна кариера в модните среди. Той проби в елитната агенция за модели Riccardo Gay, но предпочете да се развива в един по-семпъл свят, този на бизнеса и търговията. Ботуша го очарова, но Дони избра да се завърне в родния Пловдив. Където още търси Дамата на сърцето си.

Той не познава майка си и казва, че никога не я е виждал. „Животът ми преминава като на лента. Мисля, че моята история е достойна за книга, но избягвам да говоря за семейството си. Не познавам майка си и не бих искал да ме питат за нея, но баща ми е достоен, истински, мъдър и премерен човек, когото много уважавам и ценя. Вече на 72 години, той е в отлично здраве и живее с ентусиазъм. Виждаме се винаги когато мога, помагам му с удоволствие“, разказва Дони.

Отглежда го баба му - майката на баща му. Дони я нарича истински ангел. „Благодарение на нейното възпитание детството ми беше осъзнато. Нямах време за лиготии, наложи се да порасна бързо и сам да вземам отговорни решения от съвсем малък. Въпреки това мисля, че детството е най-добрият период в живота ми, а хубавите спомени от онова време, поне при мен, са много“.

  Първите му стъпки в бизнеса са в бурните времена на 90-те

„Непримиримият ми бунтарски дух и огнения характер не ми помагаха особено, напротив, докараха ми доста трудности по онова време. Започнах да работя още когато бях на 14 години. Исках да се препитавам сам, така че да не съм в тежест на моята баба. На нея и без това й беше много трудно да се грижи за две момчета - за мен и за брат ми. При това сама, през по-голяма част от времето“, споделя пловдивчанинът. Дони започва да се занимава с всичко, от което може да припечели нещичко. После заминава да си търси късмета в Италия. Живее на Ботуша цели седем години.

Заради харизматичното му излъчване е забелязан и снима известно време за култовата модна агенция Riccardo Gay. Създава много ценни контакти, но интригите, които са неизменна част от модния бранш, го отблъскват и сменя посоката. „Започнах да се занимавам с други неща. Тогава в България хората имаха шанс да натрупат първия си капитал. Имаха пари, но нямаше какво да си купят с тях, особено маркови стоки. Започнаха да идват при мен в Рим - търговци, които въртяха магазини тук. Аз ги водех по фабрики и складове да пазаруват на едро истински маркови дрехи, обувки и аксесоари. Марковите дрехи и стоки бяха хит по онова време и всичко се плащаше само кеш. Бях техен гид, с добър италиански език аз им осигурявах трансфер от летище и хотели. Вадех им визи за Италия, а

сред клиентите ми бяха дори Ветко и Маринела Арабаджиеви.

По онова време имах обожателка - една италианка, която работеше във визов отдел в италианското посолство в София. Тя ми помагаше и издаваше визи за всички имена, които й подавах. С уговорката да й гарантирам, че са бизнесмени и няма да останат да работят в Италия. Действително бяха хубави години. Постепенно обаче тази ниша се изчерпи и бизнесът замря“, връща назад лентата пловдивчанинът.

Започва да продава на едро автомобили втора ръка, до 2010-а е в този бизнес. Тогава италианци му предлагат да им съдейства да отворят верига шоурумове за обзавеждане на банята в България. Продуктите са скъпи и постепенно влизат в много наши хотели и частни домове. Именно този бизнес обаче го връща за постоянно в България.

Днес Дони се занимава с инвестиционно посредничество и консалтинг. Представлява международни интереси за инвестиции на Балканите и има клиенти и партньори от Русия, Украйна, Италия, Америка и Балканите. Владее отлично няколко езика: италиански и руски, също гръцки и сръбски. Тук, у дома, работи и по други проекти, свързани с реклама и пиар, с партньори от Балканите.

Жените и един Дон Жуан в Пловдив

Всеки красив мъж има славата на Дон Жуан. Кои жени всъщност могат да спрат дъха на Дони Георгиев?

„Вероятно се сещаш за Дон Жуан, понеже виждаш съвпадение с моето първо име“, смее се на въпроса ми Дони. И разказва, че наистина е имал доста интензивен период като Казанова. „Просто ми се губеше бройката... Но всичко си има своето време. Това беше преди... Винаги са ме впечатлявали умните, ерудирани, мили и възпитани жени, именно онези, истинските Дами! Такива жени са изключителен дефицит днес.  

Не може да искаш принц, а да не си принцеса

А повечето млади жени не са принцеси. Вместо това срещам масово проституция и простотия, те са навсякъде. Претенциите им са високи, но освен ходещи проблеми - и бих казал - пародия на секс, друго не могат да предложат.  Търсят от мъжа единствено „банкомата" и имат страх да не останат без доходи, защото ги мързи да работят и да се развиват. Нещо като сделка: аз ще ти дам плът, ти ще ми дадеш пари. Това е проституция и няма нищо общо с любовта! Голямо влияние за оформянето на тези жени оказват техните майки, тези, които не са успели да се реализират навремето. Именно те ги „учат" как всички мъже са идиоти и за нищо не стават. Поне да имал пари, без значение, че на човек не прилича... А не осъзнават, че, като родят от такъв мъж с лошо ДНК, после децата плащат“, разсъждава Дони.  

Признава, че поради тази причина все още е сам

Но не и самотен. Понеже знае кой е, кого иска до себе си и защо!

„Всички днес масово са самотни под една или друга форма, загубени отдавна в себе си. Но аз не искам да съм още по-сам с някоя кукувица, която не знае къде се намира, нито има реална преценка за място, време, ценности и възпитание. Страшно е! Но няма да се откажа, търся осъзнатата жена, тази, която знае какво иска и се развива като личност. Която има какво да предаде и възпита в децата си. Жена, която вдъхновява всеки ден и те стимулира да успяваш. Жената, на която да се посветиш и отдадеш изцяло! Вярвам в себе си и в успеха. А това несъмнено води и до вярата в любовта. Любовта за мен специално е усещане! Тя е вдъхновение и болка, но винаги е безусловна!“, твърди пловдивчанинът.

Сложното не ми е интересно

В животинското царство алфа мъжкарят води глутницата. Но в мъжкия свят той е нещо повече от това.

„Осъзнат Алфа мъж съм, но го разбирам така - винаги да съм верен на принципите си. Живея, не съществувам. Усещам, за да познавам. Енергичен и романтичен съм. Обожавам именно Истинността на Истината“ – така се описва Дони Георгиев. Още ли се питате защо един алфа мъжкар е толкова загадъчен и неуловим?

Възпитан в семейството си да е лидер, Дони не иска да бъде еднопосочен в живота си. Днес все още вярва в честта и доброто. В истинските неща и непреходните ценности. „Възпитанието ми повелява да съм Джентълмен и човек на думата и честта! Аз съм лидер, открит и прям съм. Обичам директния подход и казвам нещата в прав текст. Обожавам пътуванията и природата, спорта и книгите. Обичам простичките човешки и истински неща. Сложното не ми е интересно“.

Като модел на Riccardo Gay не се поддава на неприлични предложения

Седем години Дони живее в Италия. Предимно в Рим, но и в Чивитанова Марке, в Асколи Пичено и в Пескара, уточнява красавецът.  В началото му е трудно. Докато не го забелязват от водещата агенция Riccardo Gay. В годините агенцията открива за модния бизнес звезди като Моника Белучи, Карла Бруни и Наоми Кембъл. В нея обаче се снимат и мъже - като Раз Деган и Маркус Шенкемберг. Сред тях е и пловдивчанинът.

„Оказа се, че имам харизматично излъчване, бях забелязан и се снимах  като модел. Получавах добър хонорар, който покриваше разходите ми, но за кратко. В тези среди видях много интриги, лицемерие и подмолност - това ме отблъсна. Имах неприлични предложения от много богати и известни жени, но разбрах, че това не е моят свят. И не се „продадох". Може би ако следвах българското клише за „успех", в онези години щях да напредна бързо финансово“, смее се българинът и допълва, че възпитанието не му е позволило подобна волност.

Дарителството не е разменна монета за спекуланти

Винаги съм помагал и помагам, но само на истински нуждаещи се, твърди Дони. И допълва, че го прави по свои правила.

„Сега е тази „истерия" с уж „бежанците" от Украйна, които се държат нагло и арогантно и налагат ежедневно претенциите си, сякаш ние, българите, в собствената си държава сме им на гости... Украинците, които избягаха от страната си и ги настаниха у нас, организират митинги и искат България да участва във войната на тяхна страна, разбира се.

Защо избягаха, а не останаха там да се бият за родината си?

Питам: с какво право имате искания в чужда страна? Искате децата ни да участват в чужда война, а вас да ви обслужват като гости на наша земя и да наблюдавате. Абсурдно е! Като са такива родолюбци, да си ходят! Мисля, че специално на тях не трябва да им се помага. Това е изкуствено създаден политически проект с цел да се създаде хаос, докато се преразпределят световните интереси за новия световен ред и се замъгли фокусът на истината за реалната ситуация“, казва пловдивчанинът. 

Според Дони, в последните години много се спекулира с каузи, свързани с дарителството. Както и с помощта за пострадали и болни хора. „Обърнали са го на крадене, което няма нищо общо с истинската благотворителност. Днес масово се злоупотребява с тези ценности, със страданието на нуждаещите се и това ме отвращава. Затова и истинските дарители намаляха драстично. Системата ни се изроди“.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Умна и ерудирана дама

Умна и ерудирана дама

01.05.2022 | 22:12

Умните и ерудирани дами заобикалят такива мутроидни проста.ци на километър.

Отговори
14 2
Така е

Така е

02.05.2022 | 09:53

Е, .. те най - най умните и ерудирани са там, начело с докторката , Баневата , и т.н Само не се разбира фотосите от последните 30 години ли са??

Отговори
4 0
!!!!

!!!!

01.05.2022 | 21:24

Адмирации за позицията му за бежанците! Да си ходят, никой не ги иска!

Отговори
10 4
Дож

Дож

01.05.2022 | 20:02

Как няма да ги отблъсква като е вътрак

Отговори
8 2
Мони

Мони

01.05.2022 | 19:44

Алфа мъжкар на 45 години без жена, без деца........?????? Доста рекламни статии трябва да си поръча още.Ако не го е срам, разбира се.

Отговори
21 7
ЕЛИ

ЕЛИ

05.05.2022 | 15:06

Направо си се рекламира, да :) Не знам дали търси умна и ерудирана или по-скоро такава с възможности...

Отговори
2 1
Пепи

Пепи

01.05.2022 | 17:50

Прекалено фаворизиране на един Мачо, има много по-достойни ергени в Пловдив !

Отговори
29 6
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

01.05.2022 | 17:15

Сига...пручетох цялата статиа и напрау ма забуля главата. Тоз маникен ко учаква ут момити тука вав балгариата-да са кат моника белучи и мариа кюри еднувременну? Да са красиви и умни...абсурд! То тук таквиз лапачки на саби има, ша са намери някуя, дет ша му лапа, ша му заварти главата и айде, дотук! Ша му земе парете и кой уткаде е. Тоз си мисли-лубов, дуверие...ала бала. Нема таквиз нища. Да почни да си тарси жина другаде, щом той е на чатиридесет и пет, каде ша намери някуя сгодна жина на негувата вазраст или сас пет шест гудини по млада, и то разумна, запазена, да няма две три лапета, да ни пий кат смок и да пуши кат кумин, да не хойка и да нема минтални прублеми.......кат е алфа малфа-да тарси бета гама делта жина. Щот аку му са падни някуя дет размахва тучилката кат самурайски меч, спокана му е рабутата.

Отговори
22 6
От последните минути

От последните минути

01.05.2022 | 17:01

Германия поддържа ембаргото на руски нефт за цяла Европа! Честит празник, дрогаре!

Отговори
10 4

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?