Следвайте ни

Докога ще продължава тази пародия с така наречената грижа за животните?

viber icon

Уважаема редакция,

Докога ще продължава тази пародия с така наречената грижа за животните? Правели хайки, за да ги кастрират и обезпаразитяват по-бързо. Само дето не ги пускат отново. Не че има за какво - толкова много станаха, че храна трудно се намира. Ако някой им даде вода или храна, рискува да бъде глобен. Затова, за доброто на всички, по-добре да не се връщат отново на свобода.

Конкретен пример - отсечката от завода за мотокари „Рекорд"-газстанцията- ТЕЦ-а. Като изключим отровените от „неизвестен доброжелател", тези, които ги прибраха, така и не ги върнаха. От тях поне три бяха кастрирани. Защо пък, може да минат и за отровени, кой знае? Или са много болни или агресивни, нали?

Интересно на какво основание решават кои да бъдат пуснати и кои не? Ако има оплаквания в даден район, всички ли попадат под един знаменател?

Нека отговорят какво ги правят, защото за гледане до живот и дума не може да става, а да ги убиват нямат право.

И нека не заблуждават хората, че не е така!

Таня Костова, Пловдив  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Доброволец

Доброволец

15.10.2010 | 15:32

Кастрирането не е гаранция за добродушността на кучето. Те трябва да проверяват кои са агресивни и кои не и да задържат само агресивните. Като те не се убиват а се гледат в клетки. Аз ходя в събота в изолатора Сеславци. Не мога да ви опиша какво е там..... Проблевмът с кучетата е много сериозен. На свобода някои от тях саопасни за хората, а в изолатора, тези животни водят неописуемо жесток начин на живот. Бебетата умират от глад и студ, защото гранулите, които им дават не могат да бъдат дъвкани от 2 месечно бебе, а клетките постоянно са мокри заради почистването с маркуч. Повечето кучета са болни от какво ли не, Всяка събота има по някое умряло... трагедия е! Не може уж толкова разумни и цивилизовани същества като нас, хората, да не могат да намерят адекватно решение на проблема. Много страни са се справили и са намерили хуманно решение. Защото не че не може, но се иска воля, търпение и честност.

Отговори
0 0
111111

111111

15.10.2010 | 15:19

Елате да видите в район Тракия за какво става въпрос. Имам чувството, че са пуснали всички кучета на града там. Да не говорим колко е страшно и как нападат хората с домашни кучета, а уж са кастрирани и трябва да са безобидни.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?