Следвайте ни

Докато спецпрокуратура рови предишните поръчки: Строят детски площадки за 270 хил. лева в "Северен"

viber icon

Осем нови детски площадки се кани да строи администрация в район "Северен". Обществената поръчка за изграждането на съораженията на стойност 270 хил. лева без ДДС вече е обявена. Тя е разделена на 9 обособени позиции и ще се изпълнява на инженеринг - любима форма на възлагане в Пловдив през последните години. Обявените прогнозни стойности на различните площадки варират от 21 до 45 хил. лева. Деветата позиция е за ремонта на детските съоръжения на пл. "Антон Чехов“, за което са предвидени 20 хил. лева. 

Две от новите площадки ще са в непосредствена близост - на бул. "Васил Априлов" №144 и №121. Другите шест ще са на улиците "Вук Караджич", "Гаганица", "Гонда вода", "Брезовска", "Неофит Рилски", както и на бул. "Марица" №57. След като бъде избран, изпълнителят ще има 30 дни да изработи проект и да го предаде за одобрение в  районната администрация. Обектите трябва да бъдат завършени до 45 дни след издаването на строителните разрешителни. 

Именно строителството на детски площадки се превърна в ябълка на раздора в "Северен". Миналата година районният кмет Стоян Алексиев бе обвинен, че ги строи на завишени цени. Опонентите му, сред които и бившата заместничка Лариса Кътова, извадиха документи по случая с площадката на ул. "Сърнена гора". Тогава граждани публикуваха оферта от доставчика, според която съоръженията струват 12 593 лв. с ДДС, а администрацията е платила близо 22 000 лв.

В писмо до медиите през септември миналата година пък Алексиев изтъкна като причина за освобождаването на Кътова цената на друга детска площадка - на бул. "Марица" 51, построена за 50 хил. лева.

От своя страна Кътова обвини Алексиев в корупция и принудата, която той <210> е оказвал за подписване на договори. Срещу районния кмет заваляха сигнали. По един от тях  Комисията за противодействие на корупцията /КПКОНПИ/ се е произнесла в началото на април, че материалите трябва да бъдат предадени на Специализираната прокуратура.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

район северен

район северен

05.05.2021 | 06:49

хмета на централен да доиде да си поправи вратите на игрището пред ул пенчо славейков че до няколко дни ще има мъртво дете смачкано от тях

Отговори
0 0
изма. ма

изма. ма

26.04.2021 | 14:53

Вие сте луди бе,, какви са тези пари? Нека кмета даде отчетност за тях с фактури, иначе ще считаме, че е изма.ма. то всъщност си Е БАШ ТАковъ

Отговори
4 0
100ян

100ян

26.04.2021 | 13:28

Северен не е имало по прост и крадлив кмет

Отговори
7 0
Баш Апаша

Баш Апаша

26.04.2021 | 13:11

Пребирайте го и тоя крадец.

Отговори
8 0
Инженеринг

Инженеринг

26.04.2021 | 11:01

Голяма работа е това строителство. Елате да видите на ул. Капитан Райчо между номер 40 и 42. Детска площадка оградена от паркирали автомобили с пушещи ауспуси . Голяма грижа за децата няма що. Инженеринг- Без контрол, без добросъвестен проектант.И всичкото това за 67000 лева.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?