Следвайте ни

Доживяхме: ВиК-Пловдив почва Южния обходен колектор ВИДЕО

viber icon

ВиК-Пловдив е готов с процедурата за Южния обходен колектор. Очаква се в рамките на утрешния ден да внесе тръжните документи за избор на изпълнител  в Агенцията по обществени поръчки за предварителен контрол. Това заяви Спартак Николов, които е шеф на водното дружество. 

Южният обходен колектор тръгва от Пещерско шосе, продължава по улица "Царевец", оттам минава под жп линията Модър, за да стигне до "Александър Стамболийски" и "Нестор Абаджиев". Той завършва в "Тракия" и се зауства в пречиствателна станция Пловдив. Трасето ще обхване около 11 км канализационна мрежа. 

„На жителите на район „Южен“ в експлоатационно отношение сме длъжници заради "Алексадндър Стамболийски". Искам да подчертая, че водопроводът ще бъде паралелно подменен изцяло в обхвата от Пещерско шосе до Кукленско шосе. Ще бъде подменен не само колекторът, като на места ще стига 3,50 вътрешен диаметър, но и целият водопровод“, обясни Николов. 

По думите му съгласувателните процедури по отношение на изготвяне на строителното разрешение вървели изключително добре. 

Средствата за дългоочаквания колектор се осигуряват по Оперативна програма „Околна среда”.

Подземното съоръжение  струва 81 млн. лева, а целта му е да реши драстичния проблем с отводняването и канализацията в южната част на града. 

 
 
 
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГОШКО

04.03.2020 | 17:35

СПОКО ШМАТКИ. ТОТЬО ГО ПОЧВАШЕ 10 ПЪТИ .ДА ИЗЧАКАМЕ ДА ВИДИМ. ЗАСЕГА ИМАМЕ НАЛИЦЕ СЕВЕРЕН ОБХОДЕН КОЛЕКТОР ЗАВЪРШЕН ОТ СЛАВЧО АТАНАСОВ. ФАКТ. ЗАСЕГА ВИЖДАМ САМО ПАРА В СВИРКАТА ЗА ЮЖНИЯ. ВАЖНОТО Е ОБАЧЕ ДА УДАРИМ ТЪПАНА. ТИПИЧНО ПО ГЕРБЕРСКИ.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?