49

Доживяхме! Подготвят за асфалт част от възлов булевард в Кючука

Важен участък от бул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Димитър Талев” до пресечката с „Люсиен Шевалас” се подготвя за асфалт. Бригада от консорциума „Еко проект Пловдив” работи и днес, въпреки че се празнува Денят на независимостта.  От сутринта с валяк уплътняваха пътната основа, а преди това бяха започнали да редят бордюри и плочки на пешеходните тротоари, видя репортерът.  

Отсечката е къса, но ще осигури преминаването на автомобили към ул. „Люсиен Шевалас”, която води към ОУ „Димитър Талев”. Специално за повече безопасност  на  учениците ще бъде възстановен светофарът, който сега не работи. 

Сега през булеварда се минава по насип от пръст и чакъл между двата участъка.

„ Надяваме се да асфалтираме булеварда между ул. „Димитър Талев” и „Люсиен Шевалас”  до 10 октомври. На тази част от булеварда ще бъдат положени три пласта асфалт и продължаваме да работим  в посока към кръстовището с ул. „Стефан Стамболов” с оглед да завършим и  тази отсечка до местните избори”, обясни за „Марица” техническият ръководител на обекта инж. Веселин Вълчев. 

Той разказа, че днес се работи в още един участък на бул. „Александър Стамболийски” до хипермаркет „Рила”, а също така два екипа бързат да прекарат обходен колектор на ул. „Царевец” между жп линията и бул. „Хаджи Димитър”. 

 „Искаме възможно по-бързо да приключим и да дадем фронт за работа на изпълнителя на подлез „Модър – Царевец” – фирма „Драгиев и ко”. На ул. „Модър” ни остават само 30 метра до самия подлез, но се оказа, че по трасето, където трябва да монтираме водопровод ФИ – 500, минават три чифта електрически кабели – общо 24 броя , които трябва да се изместят от EVN. Обещаха, че ще изпратят екип, чакаме”, описа сагата с проекта за Южен обходен колектор инж. Вълчев. 

Изграждането на Южен обходен колектор между Пещерско шосе и Пречиствателна станция ще продължи до края на 2024 г. Проектът е на ВиК – Пловдив и се финансира по ОП „Околна среда 2014 -2020 г.” Общата му стойност е 81 млн. лева. 

Трафикът в район „Южен” е силно затруднен, сутринта се точат дълги колони от автомобили по всички булеварди, изнервените шофьори са принудени да чакат по няколко светофара на кръстовищата, а  задръстванията сутрин на входните артерии Коматевско шосе и ул. „Димитър Талев”  стават все по-страшни. 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.4/5 от 7 оценки
3.4/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Гого

Гого

22.09.2023 | 20:20

Сегашния кмет е пряко виновен за състоянието в града. Такъв мухльо не помня на този пост. По-добре полуидиот от автото , отколкото пълен от спортното.

Отговори
14 2
Само че габарита на булеварда е 35 м

Само че габарита на булеварда е 35 м

22.09.2023 | 19:07

Те ще асфалтират платно от три метра а останалите 32 м кога ще се реализират господа крадци. Окрадохте бюджета на Пловдив и оставихте цял квартал без булеварди мръсници. Никога повече ГЕРБ.

Отговори
14 4
Пламена

Пламена

22.09.2023 | 15:58

Тези бездарници ни накараха да се радваме на лунни пейзажи, че ще има асфалт. Промяната задължителна.Старибратов кмет.Вън гробарите.

Отговори
20 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?