Следвайте ни

Доживяхме и в Пловдив: Купуваме билети със смартфон или дебитна карта  ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

"Пловдивчани ще купуват билети с мобилно приложение през смартфона, дебитни или кредитни карти от догодина. Това ще стане, ако дотогава община Пловдив избере фирма за електронно таксуване и подпише договор. Няма да се начислява банкова такса и за момента цената на билета няма да се променя. При нужда шофьорите ще издават билети".

Това съобщи зам. -кметът Тодор Чонов по време на демонстрация за надграждането на системата в градския транспорт, въведена от фирма "Индра" и все още неработеща. Три фирми предложиха своите технологични решения.  Всички те са български и имат опит в София, Стара Загора, Бургас, САЩ и Румъния. Зам. -кметът Тодор Чонов обаче не пожела да съобщи имената на фирмите, като уточни, че те самите са настояли за това.

Демонстрацията беше проведена пред очите на кмета Здравко Димитров и в присъствието на част на от екипа на "Организация и контрол на транспорта" .  

Атанас Кондов от ОКТ демонстрира чрез мобилния си телефон показа как се закупува билет. Процедурата отнема секунди. След това се качи в автобуса, допря телефона до валидатора и той отчете закупения билет. Подобна е процеурата и с дебитна или кредитна карта.  

Три автобуса с номер 12, оборудвани с валидатори и датчици, бяха паркирани  пред "Колудрума". Те три месеца пътуваха по линията с новите системи. През това време рейсовете отчитаха само броя на пътниците, но гражданите не можеха да се таксуват на тях.  

През тази година са предвидени 600 000 лв. за модернизацията на градския транспорт. Идеята е да се надгради оборудването на испанската фирма "Индра".

Първо обаче ще се направи пазарно проучване и едва след това ще се обяви обществена поръчка.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Р.Ралин

Р.Ралин

16.06.2021 | 15:43

Г.ъ.з.ъ. си с рози накичи, н.с.р.а.н.о.т.о да не личи!

Отговори
2 1
контрольор

контрольор

16.06.2021 | 14:13

Платихте на Индра, сега ще награждате върху нищото създадено от Испанците. Това нормално ли е ? Някой ще расзледва ли колко пари точно им платихме и какво точно получихме срещу тях? И скапаните светофари някой ще ги настрои ли или не подлежат на това действие? Има толкова светофари, които ако се настроят допълнително ще заработят както трябва. Някой няма ли да излезне да ги погледне вече?

Отговори
8 0
Иво

Иво

16.06.2021 | 15:30

Няма какво да се търси отговорност от Индра, тъй като на нашите управници много добре им е било ясно, че това са мошеници и цяла Европа ги съди! Въпросът е кой е нашият човек, който ги е избрал и е подписал договор с тях - той трябва да върне тези милиони или да влезе в затвора, защото е взел тлъст рушвет за тая работа!

Отговори
3 0
Гошко

Гошко

16.06.2021 | 13:53

СПОКО ШМАТКИ. "ВЕЛИКИЯТ"ТРИУМВИРАТ. ЗИКАТА-МАМИНИЯ- ЗДРАВКА ИЗМАМАТА ....УСЪРДНО ВИ ОГРАБВАТ.КАТО СИ СЕДИТЕ ПО КЪЩИТЕ И ЧОПЛИТЕ СЕМКИ ,А НЕ ИЗЛИЗАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ ,ЕЙ ТЕЗИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ НА ВАШ ГРЪБ ЩЕ ПРАВИТЕ ОЛИГАРСИ.ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ.ВИНАГИ СЪМ СМЯТАЛ ,ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПЛОВДИВЧАНИ ТРУДНО ЗАГРЯВАТ И СА МАЗОХИСТИ.ОТ КИБИЦИ. И АЙЛЯЦИ КАКВО ДА ЧАКАШ.СЕГА ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ КЛЕПТОНАНЧЕТО МАМИНОТО , НЕЧЛЕНОРАЗДЕЛНИЯ ЗИКАТА И ТОЙ ВЕЧЕ НАПРАВИЛ ПЕЛИКАНОВА ГУША. И КЪДЕ БЕЗ ИЗМАМНИЦАТА ЛЕЛЯ ВИ ДАНА

Отговори
7 0
Къде е ревизията на МАМИНИЯ.???

Къде е ревизията на МАМИНИЯ.???

16.06.2021 | 13:40

Зико нищо не сме доживяли!Кой ще връща 20 те милиона за тази далавера?? Щом не направи ревизия на тотевата кратуна и ти си в далаверата.Лъжеш повече от приятелката си дана Измамата

Отговори
7 2
Сик

Сик

16.06.2021 | 13:32

Испанската фирма забрави кога прибра парите тая фитка писала, че сме доживяли. Какво сме доживели, ма пача ? да плати Тотев на 6-тата поред фирма предварително, тя да осере цялата работа и да се изсули, а с парите Тотев да строи каменеците на центъра на града.

Отговори
9 0
мафия

мафия

16.06.2021 | 13:19

Кога ще бъде уведомен ОЛАФ за злоупотребите за десетки милиони лева по транспортния проект на Пловдив?

Отговори
10 0
КЛИКБЕЙТ

КЛИКБЕЙТ

16.06.2021 | 13:08

НЕ, НЕ СМЕ ДОЖИВЯЛИ, Г-ЖЕ ЯНИЦА! Стига кликбейт заглвавия на тоя клозетен ведник, който бърше насрания гз на Зико

Отговори
11 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?