71

Доживяхме: Боядисват пешеходните пътеки в Кючука

През  миналата година  в район „Южен“ не беше боядисана нито една от изчезналите зебри с изключение на ул. „Даме Груев“, на която след завършването на ремонта  направиха нова маркировка 

 

Пешеходните пътеки  започнаха  да освежават в Кючук Париж,  където хоризонталната пътна маркировка  е избеляла, а на много улици изобщо не се вижда. 

През  миналата година  в район „Южен“ не беше боядисана нито една от изчезналите зебри с изключение на ул. „Даме Груев“, на която след завършването на ремонта  направиха нова маркировка.  

Кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев настоя  от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ да изпратят фирма и изпрати дълъг списък на всички улици, където трябва да се вземат мерки за безопасно движение.  Сред тях е и бул. „Никола Вапцаров“ с „изядени“ пътни знаци. 

Една от първите зебри е обновена на ул. „Димитър Талев“ с много натоварен трафик  и в двете посоки. С предимство  ще се освежават пешеходни пътеки  в близост с учебните и детски заведения. 

Хоризонталната маркировка бързо се изтрива, защото се слага с бои с гаранция една година. Те обаче изчезват много по-рано най-вече заради тежки трафик.  По-хубавата маркировка от термопластик в Пловдив се нанася само на улици и булеварди след основен ремонт, като например, на ул. "Даме Груев". За нея дават 4 години срок на издръжливост. 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?