3906

Доживяхме: Асфалтират възлово кръстовище в кв. „Христо Смирненски”

Строителите асфалтират възловото кръстовището на ул. „Царевец” и бул. „Хаджи Димитър”, където преди това е прекаран обходен колектор. 

Кметът Костадин Димитров и днес за пореден път е направил проверка на обекта, на който работят две фирми – „София асфалт” по договор с Община Пловдив и консорциум „Еко проект” за проекта на ВиК ЕООД за Южен обходен колектор. 

Координацията между фирмите дава своите резултати, отбеляза кметът, който предпочете този път да не посочва крайния срок за възстановяването на трафика. 

„Първият пласт настилка положихме миналата седмица и се надявам, че в петък колите ще тръгнат през кръстовището”, каза за „Марица” управителят на „София Асфалт” Иван Георгиев. Задачата на фирмата е да направи настилката.

Костадин Димитров напомни, че целта е да бъдат отворени „Модър – Царевец” и Кукленско шосе.

В средата на юни се планира да започне реконструкцията на Бетонния мост, но дотогава трябва да приключи ремонтът на Кукленско шосе и на кръстовището на ул. „Царевец” и бул. „Хаджи Димитър”.

 „Ако не са пуснати тези две трасета, няма да позволим да се затвори мостът. Когато са готови, тогава ще дадем възможност на НКЖИ да започнат реконструкцията”, отсече Димитров. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?