46

Договарят авиолиния Пловдив-Рим

Авиолиния Пловдив – Рим се очаква да стартира от аеропорта край Крумово. Разговори за това са водени от ръководството с представители на нискотарифната компания УизЕър в Истанбул. В периода 15-17 октомври там се провежда 28-то издание на Световна авиационна борса, на която се водят преговори между авиокомпании от цял свят и летища. На този етап обаче не може да се фиксира дата за първия полет от града на тепетата до италианската столица. За това най-рано ще има яснота след 6 месеца, след финализиране на преговорите.

Както „Марица“ писа, УизЕър преустановява полетите Пловдив -Меминген след 21 октомври 2023 г. Официалната версия е, че самолетите, част от които летят до Пловдив, се  прибират за ремонт на двигателите.

В рамките на проявата в Истанбул е проведена и среща с туристически борд на Андалусия, Испания. На нея са обсъдени възможностите за сътрудничество с Фонда за развитие на летище Пловдив и откриване на редовна линия до Испания.

В програмата на мениджърския екип от Пловдив са предвидени срещи с 28 различни авиокомпании.

По време на такива разговори обикновено авиокомпаниите поставят въпроса за това какви стимули ще получат за разкриване на нова редовна авиолиния. За съжаление по-голямата част от общините, които членуват във Фонда за развитие на летище Пловдив, не са превели своите годишни вноски и това се превръща в хроничен проблем“, категорични са от ръководството на Фонда. 

За тази година коректни са единствено общините Родопи, Хисаря и Чепеларе, които са се отчели финансово, както и юридическите лица, които членуват във Фонда, сред които „Пампорово“ АД, Феникс фонд и Гранд хотел Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Доката

Доката

16.10.2023 | 20:54

Бат дойчо освен фалшиви новини, друго не върши от едно време!

Отговори
1 2
Весо

Весо

16.10.2023 | 18:28

Поредната простотия на мозъците от летище Пловдив........ Най търсената и рентабилна Италианска дестинация от Пловдив си беше и е....Милано Говорим за най гъсто населената част от българи там и най предпочитана шопинг дестинация...толкова ли е сложно

Отговори
3 0
много ми омръзнахте с мурафетите

много ми омръзнахте с мурафетите

16.10.2023 | 15:57

Освен разходка до Истамбул с държавни пари и снимка за командировката друго не чакайте!

Отговори
6 2
АИР

АИР

16.10.2023 | 15:24

МАНГАЛИТЕ НЕ ПЪТУВАТ ЗА РИМ ! ТЕ ХОДЯТ В ГЕРМАНИЯ. ТОВА НАПРАВЛЕНИЕ ЩЕ ФАЛИРА МНОГО СКОРО ...

Отговори
7 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?