Следвайте ни

Дочакаха ремонта! Сменят 50-годишен асфалт в кварталните улици

Правят малък парк между блоковете до училище "Дружба"

viber icon

Половинвековната настилка  на кварталните улици  "Хан Аспарух", "Михаил Такев" и "Сан Стефано" вече са премахнати, а ремонтът, започнат по програмата на район "Централен", ще приключи до няколко дни. Те са малки, без изход на бул. "Христо Ботев", но живеещите в тази зона от години  чакаха  местната власт да започне благоустрояването. 

На две от пресечките  - "Хан Аспарух" и "Михаил Такев" - вече е положен асфалт. На  ул. "Хан Аспарух"  са подменени водопроводът и канализацията, тъй като при всеки по-силен дъжд те се наводняваха. На ул. "Сан Стефано" строителите от фирма "Драгиев и ко" са премахнали старата настилка, за да подготвят пътя за асфалт. Тротоарът, на който плочките са разрушени, също ще бъде ремонтиран, след като приключи асфалтирането, увери вчера кметът на района Георги Стаменов. 

"Обещах на гражданите от квартала, че ще обновим улиците, и се радвам, че успяхме да изпълним дадената дума", допълни Стаменов. Ремонт започна и в междублоковото пространство до бившия техникум по обществено хранене, сега "Дружба". На това място ще бъде изграден малък парк и ще се направят подходи към жилищните сгради.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Асфалтаджия

Асфалтаджия

21.09.2020 | 09:24

50 годишен??? Бойкоооо виж как се хасфалтира....

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?