Следвайте ни

Доброволката Боряна Радулска от блок 1101: Пуснете помпата, за да поливаме

viber icon

Пред големия блок № 1101 с няколко входа на ул. „Димитър Талев” 134-146  в "Кючук  Париж" има градинка, която спасява хората от шумния трафик и прах. Дърветата бяха засадени в началото на 90-те години от неколцина доброволци, които оглавяваше Боряна Радулска.  Лично тя е пренесла по онова време фиданки и млади храсти, обикаляйки съседната планина над Марково, за да е зелено и чисто.

„Има помпа, но никой от „Градини и паркове” не идва, за да полива. В тази жега всичко изсъхва. Аз не мога, здравето вече не ми позволява”, притеснява се за градинката  Боряна. Вече е на възраст и трудно ходи.  До преди десетина години поливаше зеления оазис с вода от блока, въпреки че някои съседи недоволстваха. Когато Славчо Атанасов беше кмет, възстановиха помпата в градинката, а от „Градини и паркове” редовно идваха да поливат. За залесяването на Боряна дадоха награда от общината. Тогава имаше конкурс  за най-добре поддържана прилежаща площ.

„Да ремонтират помпата, ако не работи, и да поливат, друго не искам”, казва жената, която си дава душата за уюта пред блока.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?