Следвайте ни

Доброволци събраха над 350 кг боклуци от Гребната база

Обръщат се към Общината с апел да следи за опазването на околната среда в Пловдив

viber icon

Доброволците от сдружение БГ Бъди активен проведоха в четвъртък вечер поредната си акция за почистване в Пловдив. Този път усилията им бяха насочени към горския участък между Гребната база и поречието на Марица. В почистването се включиха над 70 човека, които събраха над 350 кг отпадъци. Към тях се присъединиха и доброволци от фондация „Зелени Балкани“, които проведоха също така викторина и образователна презентация на тема биоразнообразие и опазване на околната среда в страната ни. 

Много хора продължават да ни пишат с желание да се включват към почистващите инициативи. Бихме искали да се обърнем и към Община Пловдив с апел да се включат в бъдещите кампании и да следят за поддържането на околната среда в града ни и извън акциите ни. Ние успяхме да изчистим голяма част от Гребната база и дигата на реката, но има още много отпадъци, които си стоят. Нека администрацията се ангажира и поеме собствената си роля“, коментира за „Марица“ Румяна Киризиева от Бг Бъди активен. 

Кампанията Junk Around към платформата Място България се превърна в традиционна за сдружението. Тя е насочена към различни територии на града, които се нуждаят от основно почистване или ремонтиране. Такива са били Младежкия хълм, Бунарджика, районни паркове и градини. 

На 28 юли ще се проведе поредната инициатива в парка на Репресираните в ж.к. „Тракия“, насочена към децата - как да пазят града чист и подреден и как да спазват правилата за движение. За целта служители от МВР Пловдив ще учат малчуганите как да пресичат безопасно и спрямо правилата. 

Фотографии: Александър Карамфилов

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?