Следвайте ни

Доброволци помагат на общината за боклука в малцинствените квартали

viber icon

Доброволци ще помагат на община Пловдив в решаването на проблема с натрупвания боклук в малцинствените квартали на Пловдив. Това обяви заместник-кметът на града Анести Тимчев. Той обяви, че във всеки район ще има групи от около 120 души, които ще съдействат на властите в предотвратяването на натрупването на големи количества смет.

"Недобросъвестни хора местят боклуци в махалите без да мислят за своето здрави и това на околните. Ще увеличим строгите мерки срещу тях и ще спрем този процес", категоричен бе Анести Тимчев. Той добави, че  в очакване на завръщането от чужбина на много пора в тези квартали общината БЧК и полицията ще засилят дейността си там. Населението ще бъде организирано да спазва по стриктно социалните ограничения и хигиената. Това се прави с цел да се предотврати  неконтролируемо избухна на епидемия от короновирус там, които бе обхванало и другите райони на града. В специален лекарски кабинет на място ще бъдат преглеждани хората дошли си от чужбина, за да не обикалят по болници в другите части на града. Ще продължи и активното почистване на "Столипиново" и другите квартали на Пловдив.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?