Следвайте ни

Доброволци превръщат в рай Ботаническата градина СНИМКИ

viber icon

Доброволциите, които възобновяват Ботаническата градина на Пловдив, възобновиха дейностите си за годината. Първото от поредицата почистване се състоя в събота.

Дейностите се случват много по-лесно след официалното завършване на изграждането на новата ограда, която опасва  цялата й площ от 113 декара. 

До обед доброволците успяха да окосят избуялата трева, достигаща на места метър и половина, за да си проправят път към центъра на градината до един от ценните видове – многогодишен кедър. Успяха да разчистят терена около дървото, което буквално бе задушено от диви орехи.

Благодарение на техните усилия, кедърът ще продължи да расте необезпокояван от инвазивните растителни ендемити. Доброволците изнесоха десетки торби с боклук от вътрешната част на Ботаническата градина и успяха да окосят голяма площ от територията, която бяха почиствали през годините.

„Живеем в квартала и решихме да се включим. Крайно време беше мястото да се огради. Надявам се скоро с труда на доброволци, съдействието и подкрепата на Аграрния университет и общината да станем редовни гости на един прекрасен парк!“ – сподели доброволец в инициативата.

Деца и възрастни, както обикновено, запретнаха ръкави и показаха, че няма да се откажат от своята кауза. Плануват следващото почистване да бъде на 25 юли и приканват към подкрепа, защото такава им е необходима във всички направления. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?