Следвайте ни

Доброволци от „Пловдив 112“ рамо до рамо с огнеборците в страшната буря СНИМКИ

viber icon

Доброволци от формированието "Пловдив 112" застанаха рамо до рамо с огнеборците в разчистването на пораженията, след като лятната буря удари Пловдив снощи.

Стотици дървета бяха пречупени или изкоренени, запушвайки улици и булеварди. Десетки коли бяха затиснати от клоните и стволовете със смачкани и пробити капаци и тавани, счупени стъкла. Сигналите до телефон 112 бяха трицифрено число. 

Доброволно формирование "Пловдив 112" се отзовава веднага и се включва активно в отстраняването на последиците от стихията рамо до рамо с Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и  ОП "Градини и паркове".

Aтанас Даков помагал в оперативния център на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив при обработката на сигналите. Той подавал адреси до екипите и водил радиокомуникацията по станциитеq , разказаха от формированието.

Екип 1 - Красимир Каракашев и Раян Николов и Екип 2 - Христо Димитров и Цецо Йошев  , въоръжени с моторни триони без да се боят от проливния на моменти дъжд, който се лееше навън, поемат и обработват десетки адреси в целия град, като режат и разчистват падналите дървета. Задачата, поставена пред доброволците в първите часове след ураганния вятър, беше отрязването, разчистването и освобождаването на улиците от клоните и дърветата, така че да бъде възобновено нормалното движение в града.

„Адреналинът беше голям. Имаше и зрители от един бар, които накрая извикаха "Браво момчетата", разказват участниците в акцията. Най-силно впечатление им направила благодарността на пожарникарите. "Чукнахме си ръцете като равностойни бойци!“, разказаха от отряд "Пловдив 112".

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?