Следвайте ни

Доброволци от „Пловдив 112“ гасят горски пожари

viber icon

Пловдивските доброволци от формирование „Пловдив 112“ участваха в потушаването на два горски пожара през последната седмица.

Огромни пламъци те са потушавали в широколистна гора до село Брегово, община Калояново. След молба на кмета на селото доброволците спешно са се включили в подпомагане на работата на пожарникарите. Тяхната своевременна намеса е спасила от изпепеляване съседната борова гора. Повече от 24 часа огнеборци и доброволци с техника са опитвали да локализират и спрат пожара.


Няколко дни по-късно екип от 6 доброволци са се включили със спиране на разрастването и потушаването на пожар на трудно достъпен пресечен терен по пътя на Бачково, близо до третия тунел. Близо 8 часа е продължила борбата на доброволците с огнената стихия. Те са се отзовали след спешната молба на кмета на Асеновград Емил Караиванов.

Доброволческо формирование „Пловдив 112“ вече има опит в участие и справяне с кризисни ситуации - в наводненията във Варна преди няколко години, при справяне с щетите от силен снеговалеж или летни бури - отводняване на мазета, рязане на паднали дървета, дърпане на закъсали автомобили. Тяхната мотивация, опит и съобразителност са допринесли за намаляване на последствия и разрешаване на сериозни природни бедствия. Община Пловдив изказва своята благодарност за професионално свършената работа на целия екип, съставен от 76 доброволци и техния ръководител Георги Влайков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?